Αλέξη βγες στο λαό!

Φθάσαμε στο μηδέν. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους μπροστά σε αυτό που βιώνει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ακόμα και το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο είναι φτωχό για να περιγράψει τι συμβαίνει. Μπορεί να μην υπάρχουν λέξεις, αλλά υπάρχουν πράξεις.

Αλέξη βγες στο λαό! | tovima.gr

Φθάσαμε στο μηδέν. Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους μπροστά σε αυτό που βιώνει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ακόμα και το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο είναι φτωχό για να περιγράψει τι συμβαίνει. Μπορεί να μην υπάρχουν λέξεις, αλλά υπάρχουν πράξεις.

Τις τελευταίες ώρες το κυβερνητικό δίλημμα επανήλθε: έντιμος συμβιβασμός ή δημοψήφισμα.
Η λύση είναι μια και είναι καθαρή: εκλογές. Όχι να μεταφερθεί το δίλημμα στο λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος. Όχι μεσοβέζικες λύσεις εδώ που φθάσαμε.

Καθαρές λύσεις, καθαρές κουβέντες, καθαρές επιλογές.

Οι ηγέτες στα δύσκολα κρίνονται και στις δύσκολες καταστάσεις τους ζυγίζει ο λαός. Η ιστορία θα τους κρίνει πολύ αργότερα. Και ο Πρωθυπουργός τώρα γράφει ιστορία. Όχι με την εκλογική του νίκη της 25ης Ιανουαρίου, αν και ήταν σημαντική και ιστορική.
Δεν αρκεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα, προϊόν πολλών συγκυριών για να γράψει κανείς ιστορία, χωρίς αυτό να παραγνωρίζεται.
Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας αναμετράται με τον εαυτό του, όχι τόσο με τις συνιστώσες του κόμματός του. Γι ´ αυτό και είναι μόνος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με ελάχιστους έμπιστους δίπλα του.
Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο μικρότερος ηλικιακά Πρωθυπουργός στη χώρα. Πείθει τους πολίτες σε μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με τις μετρήσεις. Γι ´ αυτό και έχει ακόμα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας. Έχει αγωνία και φαίνεται αν τον παρατηρήσει κανείς. Το φορτίο είναι βαρύ.
Ο δρόμος είναι ευθύς. Και έχει την χρυσή και ιστορική ευκαιρία να βάλει το στίγμα του.
Ο Αλ. Τσίπρας είναι το «καθαρό πουκάμισο» της μεταπολίτευσης και της πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι νέος, έχει ευθεία σχέση με τον λαό και δεν έχει σχέση με το φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα της μεταπολίτευσης.
Τώρα δίνει εξετάσεις, χωρίς όμως να πρέπει αυτός να σηκώσει στις πλάτες του όλα τα ανομήματα της μεταπολίτευσης.
Πέρα από τις όποιες, αριστερές ιδεοληψίες διαφόρων, οφείλει τώρα, άμεσα να βγει και να πει την πάσα αλήθεια στον ελληνικό λαό, αφτιασίδωτα και χωρίς μεσάζοντες. Τι παρέλαβε, τι γινόταν και τι γίνεται αυτές τις περίπου 110 μέρες της διαπραγμάτευσης.
Ότι ειπώθηκε προεκλογικά, ειπώθηκε και θα κριθεί. Το ζήτημα είναι τι γίνεται τώρα. Εξάλλου οι πολίτες δεν θα τον κρίνουν με αυτά που έλεγε, αλλά εάν καλυτέρευσε ή όχι η ζωή τους σε σύγκριση με πριν.
Ο Αλ. Τσίπρας έχει αδιάθετο πολιτικό κεφάλαιο και περνάει πέρα από τα σύνορα του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε εξάλλου τις πιο πολυσυλλεκτικές εισροές την 25η του Γενάρη στις εκλογές.
Οι πολίτες κατανοούν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και μπορούν να κάνουν συγκρίσεις.
Πριν είναι αργά, πρέπει να καλέςει έντιμα και χωρίς προαπαιτούμενα, τις υγιείς δυνάμεις σε συστράτευση. Ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Τώρα είναι η ώρα. Δεν το έχει ανάγκη ένας 40χρονος, με αυτά τα χαρακτηριστικά να συμβιβαστεί με το χθες.

Αλέξη βγες στο λαό, αλλιώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα συνταγματικά προαπαιτούμενα…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk