Ιππικοί αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Ένας διαφορετικός ιππικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο (ΕΙΟ) σε συνεργασία με το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (MDA Ελλάς).

Ένας διαφορετικός ιππικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο (ΕΙΟ) σε συνεργασία με το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις (MDA Ελλάς).

Ο χαρακτήρας του Αγώνα Υπερπήδησης Εμποδίων (Ride with your heart.Ride for MDA Hellas) έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, δηλαδή την οικονομική ενίσχυση του σωματείου. Η εκδήλωση ξεκινάει και τις δύο μέρες από τις 10 π.μ. και διαρκεί ως αργά το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ομίλου, Παραδείσου 18, Παράδεισος Αμαρουσίου.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής ιππασίας στα άτομα με νευρομυικές παθήσεις είναι γεγονός. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση. Έτσι, αναπτύσσονται σημαντικά οι μύες του κορμού των ατόμων με δυσκολίες στην κίνηση. Επομένως, κύριος στόχος της διήμερης αυτής δράσης είναι τόσο η ευαισθητοποίηση του κόσμου, όσο και η οικονομική συνεισφορά από τα έσοδα, για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του σωματείου.

Ο Αγώνας Υπερπήδησης Εμποδίων εντάσσεται στις δράσεις με τίτλο «ΕΙΟ & κοινωνία», οι οποίες ξεκίνησαν φέτος και αφορούν οχτώ αγώνες στο σύνολο τους (τέσσερις τύπου Grand Prix, τρεις για το άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων και ένας για την ιππική δεξιοτεχνία).Οι συμμετέχοντες ιππικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί 16η και 17η Μαΐου, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν σημαντικά έπαθλα, ενώ οι θεατές και επισκέπτες να γνωρίσουν το άθλημα της ιππασίας και να συνεισφέρουν στις δράσει του MDA Ελλάς.

Στους χώρους του Ομίλου θα λειτουργεί όλο το Σαββατοκύριακο μπαζάρ με επώνυμα δώρα, ρούχα και αξεσουάρ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του σωματείου. Οι δραστηριότητες απευθύνονται και στα μικρά παιδία, αφού θα τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν τα άλογα και να ψυχαγωγηθούν μέσα από παιχνίδια και βόλτες με πόνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk