Ολοι για τα λείψανα της Αγίας

Τι σου είναι αλήθεια αυτοί οι πολιτικοί… Ακόμα και τα λείψανα…

Τι σου είναι αλήθεια αυτοί οι πολιτικοί… Ακόμα και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας αξιοποίησαν. Προσήλθαν στο εκκλησάκι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» άλλος με μηχανάκι (χωρίς κράνος αλλά με… φρουρά), άλλος με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και άλλος δήθεν τυχαίως, όχι τόσο για να προσκυνήσουν αλλά για να κάνουν επίδειξη της ιδιότητάς του. Προέβησαν σε βαρύγδουπες δηλώσεις περί πίστης, αγάπης και ελπίδας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έπιασαν κουβέντα με το ιατρικό προσωπικό και, το σημαντικότερο, χρησιμοποίησαν τον τίτλο του βουλευτή ή του γενικού γραμματέα για… ρουσφέτια. Με ένα απλό νεύμα τους προς τον σεκιουριτά ή τον αστυνομικό άνοιγε αυτομάτως η είσοδος προς το εκκλησάκι, από την πίσω πόρτα, εκεί όπου υποτίθεται ότι θα έμπαιναν για διευκόλυνση οι καρκινοπαθείς. Ηρθαν ορισμένοι απ’ αυτούς στο νοσοκομείο, χαιρέτησαν, έκαναν δηλώσεις και ρουσφέτια και έφυγαν, την ώρα που ο κόσμος ασφυκτιούσε στις ουρές (φωτογραφία).
Ανέβασαν και πανό για την Αγία

Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής τελικά υπέκυψε στις προτροπές των συριζαίων και δεν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποδεχθεί τα ιερά λείψανα. Εστειλε τον γενικό γραμματέα του (και προσωπικό του φίλο) Σπ. Κοκκινάκη. Οι ΑΝΕΛ έστειλαν τον Ν. Νικολόπουλο (που προσήλθε με μηχανάκι και έκανε και δηλώσεις). Κανένας αρχηγός κόμματος δεν ήταν εκεί, αλλά μη νομίζετε ότι ήταν απόντες. Εστειλαν μέλη της προσωπικής τους φρουράς για να προσκυνήσουν και για να κόψουν κίνηση ποιοι πήγαν και ποιοι όχι. Ακόμα και οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου θέλησαν να αξιοποιήσουν την Αγία Βαρβάρα (σου λένε, πού θα βρούμε άλλη τέτοια χρυσή ευκαιρία με τόσες κάμερες) και ανέβασαν… πανό με το οποίο ζητούσαν προσλήψεις και «δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους».
Η προσδοκία από το θαύμα

Τελικά οι μόνοι που δεν προσκύνησαν τα ιερά λείψανα μάλλον πρέπει να ήταν οι καρκινοπαθείς του Αγίου Σάββα. Προσήλθαν όμως ασθενείς (κρατώντας ανά χείρας τους ορούς τους) από άλλα νοσοκομεία. Βρέθηκαν ακόμα και γονείς που μετέφεραν τα παιδιά τους σε καροτσάκια, ενώ επί ποδός βρισκόταν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (ανάμεσά τους και ένας γιατρός από την Ιορδανία που δήλωνε μουσουλμάνος) και βεβαίως μεγάλο πλήθος απ’ όλη την Αττική. Αλλοι κρατούσαν εικόνες στα χέρια τους, μία κυρία ένα λιβανιστήρι και οι πιο νέοι έσπρωχναν τους γηραιότερους για να κερδίσουν μια καλύτερη θέση στην ουρά. Ακόμα και ο εφημέριος της εκκλησίας, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (που μοίραζε εικονίτσες και το απολυτίκιο της Αγίας) έγινε μέσα σε λίγες ώρες ο πιο δημοφιλής του νοσοκομείου. Κυρίως όταν είπε στο κήρυγμά του: «Την προσδοκία από το θαύμα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τη στερήσει…».
Ο Λαφαζάνης και η καταραμένη Αριστερά

Το γεγονός ότι επικεφαλής της Αριστεράς Πλατφόρμας, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης (ένας καθαρόαιμος αριστερός, όπως τον αποκαλούν μέσα στο κόμμα του) προσήλθε σε συνέδριο του Εconomist αποτελεί είδηση από μόνη της. Οπως είδηση αποτελεί και αυτά που είπε στους συνέδρους του Economist που τον άκουγαν με ενδιαφέρον κυρίως όταν επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της ΕΕ και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι «επιδιώκουν αυτή την ώρα να στραγγαλίσουν το αριστερό πείραμα». Ή ακόμα η προειδοποίησή του προς θεσμούς ότι η Ευρώπη θα μείνει ανάπηρη εάν σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα και ότι «δεν είναι η καταραμένη Αριστερά το πρόβλημα για την Ευρώπη». Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που είπε στους ευρωπαίους συναδέλφους του στην πρόσφατη σύνοδο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ. Τον κοιτούσαν για αρκετή ώρα έκπληκτοι προσπαθώντας να καταλάβουν τις αριστερές ιδέες του, εντελώς ακαταλαβίστικες γι’ αυτούς.

Οι «αγιογραφίες» του ΑΠΕ

Το είδαμε κι αυτό.

Το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων φαίνεται ότι άνοιξε μια νέα στήλη, τις «προσωπογραφίες» ή και «αγιογραφίες».

Ξεκίνησε προβάλοντας το σύμβουλο του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, Δημήτρη Λιάκο, σ΄ένα ελεύθερο ρεπορτάζ που προκάλεσε σάλο στα κυβερνητικά γραφεία, για το ύφος και τη σκοπιμότητα του δημοσιεύματος.

Διαβάζουμε για τον κ. Λιάκο από τις σελίδες του ΑΠΕ:

«Θεωρείται ένα από τα ισχυρά όπλα της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Με άριστη γνώση και κυρίως επίγνωση της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηρίζεται ακόμη κι από εκπροσώπους των θεσμών ως μια ιδιαίτερη περίπτωση» κλπ, κλπ.

Αναμένουμε τη συνέχεια…

Πώς οι γαλάζιοι καλοπιάνουν τους γερμανούς βουλευτές

Ακόμα και τον… Οθωνα επικαλούνται οι γαλάζιοι βουλευτές για να τα βρουν με τους γερμανούς βουλευτές. Οταν αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών του CDU Βαυαρίας βρέθηκε στην Αθήνα και οι γερμανοί ρωτούσαν εναγωνίως τους δικούς μας εάν θα γίνει δημοψήφισμα και εάν θα υλοποιηθεί συμφωνία με τη Ρωσία ή ακόμα εάν ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές, ο Κώστας Τασούλας τους διέκοψε και τους είπε: «Οταν ο Οθωνας αφίχθη στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου 1883, μόλις κατέβηκε από τη βάρκα που τον μετέφερε στη στεριά, γλίστρησε και έπεσε. Τον έπιασε ένας οπλαρχηγός και τον κράτησε όρθιο. Ετσι και η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί όρθια από τους Γερμανούς» τους είπε και εκείνοι βεβαίως κοίταζαν ο ένας τον άλλον


Ρίξε μια ζαριά καλή

Απ’ ό,τι βλέπω η προσέγγιση με την Τουρκία βρίσκεται σε καλά μονοπάτια. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και τραγούδησε μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου το «We are the world», που το έγραψαν οι Michael Jackson και Lionel Richie ως ένα τραγούδι των ΗΠΑ για την Αφρική δίνοντας και οι δύο περισσότερη σημασία στον στίχο «it’s true we’ll make a better day just you and me» και έκανε δηλώσεις περί… ταβλιού. Ανέφερε σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα πως «ο Θεός έπαιζε τάβλι και έριξε εξάρες για την Ελλάδα και την Τουρκία. Η μία εξάρα στην Τουρκία η άλλη σε εμάς». Φανταστείτε αντί να έριχνε εξάρες να έριχνε κανένα θεϊκό… ασόδυο (iki-bir στα τουρκικά) τι θα γινόταν (ακόμα).

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk