Δωδεκάνησα: Παραιτήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στην Τήλο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τήλος από την έλλειψη γιατρού και ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε παραίτηση το πρωί της Πέμπτης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τήλος από την έλλειψη γιατρού και ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε παραίτηση το πρωί της Πέμπτης.
Όπως έγραψε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook η δήμαρχος του νησιού των Δωδεκανήσων κυρία Μαρία Καμμά «ο γιατρός φεύγοντας από το νησί μας και μη έχοντας σε ποιον να αφήσει τα κλειδιά των ιατρείων τα παρέδωσε στο Δήμο.. Ενας Δήμος όμως χωρίς δημοτικό συμβούλιο μιας και αυτό παραιτήθηκε σήμερα… Και αναρωτιέμαι τελικά η Τήλος και όλα τα μικρονήσια που ουσιαστικά αποτελούν τα σύνορα όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, μας ενδιαφέρουν; Θελουμε να ειναι κατοικημένα ή γουστάρουμε να δημιουργήσουμε πολλές γκρίζες ζώνες; Ποιος μπορεί άραγε να μας πει ναι; »
Η κυρία Καμμά διερωτάται ακόμα «η Τήλος έμεινε χωρίς δικό της πλοίο, χωρίς γιατρό, τι άλλο άραγε έχει σειρά να μας τελειώσει;;;».
Η ανάρτηση της δημάρχου συνοδεύονταν και απο μια φωτογραφία των κλειδιών που άφησε ο γιατρός.

Δήλωση/ Ψήφισμα των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Τήλου

«Αποφασίσαμε ομόφωνα να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στην οποία μας έταξαν οι πολίτες της Τήλου, όχι ως μια πράξη φυγής μπροστά στις ανυπέρβλητες δυσκολίες, αλλά ως μια ύστατη κραυγή διαμαρτυρίας.

»Διαμαρτυρόμαστε γιατί μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τη ναυτιλία, σε αγαστή συνεργασία με γκρίζες ζώνες της κρατικής γραφειοκρατίας, μας έκλεψαν τη ναυτιλιακή γραμμή ζωής για την Τήλο, που είχαμε αποκτήσει με πολλούς αγώνες και θυσίες.

»Έτσι το ακριτικό μας νησί καταδικάζεται, εν ονόματι της μονοπώλησης της ακτοπλοΐας στην περιοχή, σε οικονομικό μαρασμό, στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου. Αλλά και εκτίθενται σε ταλαιπωρίες και κινδύνους οι εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες του.

»Διαμαρτυρόμαστε επίσης γιατί εν έτει 2015 η Τήλος έμεινε από την Πέμπτη 14-05-2015 χωρίς ούτε ένα -αριθμός 1- γιατρό με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της.

»Διαμαρτυρόμαστε γιατί, ενώ τα αρμόδια υπουργεία ναυτιλίας και υγείας εκφράζουν τη θέληση να επιλύσουν τα τραγικά προβλήματα, τα συμφέρονται αποδεικνύονται ισχυρότερα όχι μόνο από τη θέληση και τις ανάγκες των κατοίκων της Τήλου, αλλά και από τη δημοκρατική πολιτική εξουσία.

»Εμείς όμως δεν μπορούμε να παριστάνουμε την τοπική εξουσία, όταν δεν έχουμε απολύτως καμιά δυνατότητα να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας.

»Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, πριν είναι τραγικά αργά, να βρουν λύσεις, ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά και νομικίστικα εμπόδια που παρεμβάλλουν οι γνωστοί άγνωστοι για πολύ γνωστούς λόγους.

»Θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για να μην πέσει η Τήλος μας θύμα εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk