Παράσταση διαμαρτυρίας λιμενεργατών στο ΤΑΙΠΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησαν την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησαν την Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.
Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ σημειώνει ότι «δηλώσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και καλέσαμε το ΤΑΙΠΕΔ να αποσύρει τους «νεκρούς» νομικά και πολιτικά διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και του ΟΛΘ».
Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενεργατών, όπως λένε, επεσήμαναν το γεγονός ότι εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των δικηγορικών συλλόγων και εργαζομένων και τόνισαν ότι η πώληση των μετοχών οδηγεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο και «μάλιστα στον ΟΛΠ με δεδομένη την παραχώρηση του Terminal Conteiner στην Cosco – ΣΕΠ έχουμε να κάνουμε με ένα καραμπινάτο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο».
Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ σημειώνει ότι «ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μας ενημέρωσε ότι η απόφαση συνέχισης των διαγωνισμών πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης που θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο. Η δική του εισήγηση είναι για τον ΟΛΠ η μετατροπή του ποσοστού στο 51% ενώ για τον ΟΛΘ να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο».

Και προσθέτει ότι «επιχειρηματολογήσαμε ότι το εγχείρημα της πώλησης των μετοχών δεν αποτελεί λιμενική πολιτική αλλά νεοφιλελεύθερο θατσερικό μοντέλο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Οι λιμενεργάτες καλούν την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος των λιμανιών, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για ΟΛΠ και ΟΛΘ και να προχωρήσει στην ενίσχυση των Δημόσιων Λιμανιών με επενδύσεις, προσλήψεις και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Τέλος αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στο εγχείρημα του ξεπουλήματος των λιμανιών και ότι η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα λιμάνια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk