Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για το θέμα τις αναχρηματοδότησης, των δανείων της βρίσκεται η Forthnet, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet κ. Πάνος Παπαδόπουλος στοBloomberg.
ΗForthnetη οποία έχει δεχτεί δύο ξεχωριστές προσφορές εξαγοράς, μία από τηνDeutscheTelekomAGκαι μία από τηVodafoneGroupPlc, εξετάζει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ (113 εκατ. δολ).
«Τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε συζητήσεις με τις τράπεζες με βάση την αναθεωρημένη πρότασή μας και ελπίζουμε σύντομα να έρθουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
ΗForthnet, η οποία στις 4 Μαΐου υπέγραψε την επέκταση της συμφωνίας για την μετάδοση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μέχρι το 2019, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Τράπεζα Πειραιώς και την AlphaBank, για την αναχρηματοδότηση του χρέους μέσω της έκδοσης ομολόγων.
Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας, στο τέλος του 2014, ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. Η τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά 11% φέτος, φτάνοντας την αξία της στα 87,9 εκατ. ευρώ.
Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος που ανήκει στηνDeutscheTelecom, υπέβαλε στις 7 Ιουλίου του περασμένου χρόνου, μη δεσμευτική προσφορά ύψους 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά τηςNova. Δέκα ημέρες μετά, η κοινοπραξίαVodafoneκαιWindκατέθεσαν κοινή μη δεσμευτική προσφορά, με αντίτιμο από 1,70 ευρώ έως 1,90 ευρώ ανά μετοχή.
Η διαδικασία τουduediligenceολοκληρώθηκε στο τέλος του 2014 για τον ΟΤΕ και στις αρχές του έτους για τηVodafone. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει προχωρήσει σε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.
«Έχουμε υποβάλλει όλα τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί, και τώρα θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες πλευρές να τα αναλύσουν και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως «οι προσφορές αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής μας».
Η εταιρεία λάνσαρε την υπηρεσίαNova3Play, προσφέροντας τηλεφωνία,internetκαι συνδρομητική τηλεόραση, το 2013. Η συνδρομητική βάση στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης ανέβηκε κατά 12%, φτάνοντας τους 507.261 συνδρομητές στο τέλος του 2014, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.
ΗVodafoneκατέχει ήδη το 6,5% των μετοχών της εταιρείας, μέσω της συμμετοχής της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε το 2013, ενώ ο βασικός μέτοχος της Forthnet είναι η EmiratesInternationalInvestmentCo., έχοντας το 44% των μετοχών
Ο ΟΤΕ είναι ο βασικός ανταγωνιστής τηςForthnetστον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

ΗForthnetθα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, στο τέλος Μαΐου. Βασική προτεραιότητα της εταιρείας παραμένει η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων ταμειακών ροών και της χρηματοδότησης της, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.