Γιατί δεν πάω σινεμά

Στην απονομή των 6ων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο παραγωγός κ. Κώστας Λαμπρόπουλος

Στην απονομή των 6ων βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ο παραγωγός κ. Κώστας Λαμπρόπουλος ανακοίνωσε ότι εφέτος φτάσαμε σε ιστορικά αρνητικά ρεκόρ προσέλευσης θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η προσπάθεια ανεύρεσης αιτιών μάς φέρνει μπροστά στα φαινόμενα της οικονομικής κρίσης και των αυξημένων ποσοστών «πειρατείας» (downloading) στην Ελλάδα. Ισχύουν και τα δύο. Καλό είναι όμως να ρωτάμε και τους πελάτες του σινεμά. Το έκανα και παραθέτω (για κάθε ενδιαφερόμενο) τα πιο αξιόλογα ερωτήματα:

1) Εχει γίνει κάποια σοβαρή έρευνα από τους αιθουσάρχες για να δουν τι ζητάει το κοινό για να πάει στις αίθουσες; (απάντηση: όχι).

2) Μιλούν οι αιθουσάρχες με θεατές πριν ή μετά το τέλος της προβολής για να ακούσουν σχόλια, παράπονα, παρατηρήσεις; (απάντηση: ελάχιστοι).

3) Γνωρίζουν οι αιθουσάρχες πόσοι αποφεύγουν το σινεμά (ενώ το θέλουν) γιατί δεν αντέχουν το σπάσιμο των νεύρων από τον θόρυβο των σνακς; (απάντηση: το γνωρίζουν αλλά δεν τους νοιάζει γιατί από το μπαρ κερδίζουν λεφτά).

4) Εχουν γίνει έρευνες ώστε να διαπιστωθεί ποιο θα ήταν το κέρδος και ποια η απώλεια σε περίπτωση που απαγορευτούν τα σνακς στις αίθουσες; (απάντηση: όχι).

5) Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι – ειδικά των multiplex – ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σε κάθε προβολή για να φροντίζει να διατηρείται η τάξη στην αίθουσα; (απάντηση: όχι).

Η συνέχεια εκτός της οθόνης…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk