Αγριος καβγάς Ντόρας – Σταμάτη

Παρ’ ολίγον να πιαστούν στα χέρια, μέρα μεσημέρι, στο καφενείο της Βουλής…

Αγριος καβγάς Ντόρας – Σταμάτη | tovima.gr
Παρ’ ολίγον να πιαστούν στα χέρια, μέρα μεσημέρι, στο καφενείο της Βουλής, παρουσία βουλευτών από όλα τα κόμματα η Ντόρα Μπακογιάννη και ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης. Αιτία; Τα… μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και η στάση που θα κρατήσει η ΝΔ σε αυτά! Εκτοξεύτηκαν βαριές εκφράσεις από τον κ. Σταμάτη, του τύπου «εγώ φοράω παντελόνια και παραιτούμαι όταν σε κάτι δεν συμφωνώ», ή «είσαι η πιο αντι-μητσοτακική βουλευτής» ή «μας παριστάνεις την πρόεδρο της ΝΔ, δεν θα γίνεις ποτέ», αλλά και από την Ντόρα Μπακογιάννη προς τον Δ. Σταμάτη του τύπου «κούνησε λίγο το κεφαλάκι σου να πάρει αέρα, γιατί δεν λειτουργεί καλά», «μην ξεχνάς ότι ο Μητσοτάκης σε έκανε βουλευτή», «δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος» και πολλά άλλα που εκτοξεύονταν και από τους δύο υπό μορφή πολυβόλου, χωρίς να τους νοιάζει αν τους άκουγαν άλλοι βουλευτές.
Το φιτίλι άναψε όταν η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «θα πρέπει να συνέλθει η ΚΟ της ΝΔ και να μιλήσουν όσοι το θελήσουν και κυρίως, να γίνει μια συνεδρίαση κανονική και δημοκρατική και να ψηφίσουμε τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το κόμμα απέναντι στα μέτρα που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση ο κ. Τσίπρας». Ο κ. Σταμάτης μόλις άκουσε τα περί ψηφοφορίας στην ΚΟ, πετάχτηκε από τη θέση του και της είπε «και πότε έγινε ξανά ψηφοφορία στην ΚΟ, Ντόρα; Δηλαδή θα μιλήσουν όλοι, θα βγάλουν τα εσώψυχά τους και εν συνεχεία η άλλη πλευρά να έχει όπλα; Και γιατί να υπάρξει ψηφοφορία;». Η Ντόρα όμως ήταν ανένδοτη, υπενθυμίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να έχει το κόμμα με τη σημείωση ότι και στα άλλα κόμματα σε κρίσιμα θέματα αποφασίζουν τα κομματικά όργανα με ψηφοφορίες. Απίστευτα πράγματα σας λέω. Αντί να ρωτούν να μάθουν αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσουν ή όχι τα μέτρα, καβγάδιζαν για το αν η ΝΔ ψηφίσει ή όχι τα μέτρα, με τον Δ. Σταμάτη να λέει ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα τότε θα υπάρξει επιβάρυνση 6,5 δισ. ευρώ και την Ντόρα να επιμένει ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και ότι θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει τι θα κάνει διά ψηφοφορίας.


Απίστευτο επιχείρημα Σταμάτη

Ενα από τα «ακλόνητα» επιχειρήματα που έφερνε κάθε λίγο και λιγάκι ο Δ. Σταμάτης για να δείξει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπακούσουν στην κομματική γραμμή και δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει ο Πρωθυπουργός ήταν και το παρακάτω: «Ο Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του να παραδώσουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα. Ξέρετε πόσοι τα παρέδωσαν; Μόνον τρεις! Και θα τον ακούσουν να ψηφίσουν τα μέτρα;».

Και άλλος «γαλάζιος» καβγάς

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια, λέει η λαϊκή ρήση και κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβαίνει και στη ΝΔ. Να σκεφτείτε ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές των Σερρών, ξέσπασε καβγάς (ο οποίος επεκτάθηκε και στα τοπικά κανάλια) ανάμεσα σε δύο «γαλάζιους». Εναν πρώην βουλευτή και μία βουλευτή των Σερρών που «φιλονικούσαν» για το ποιος από τους δύο προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να επισκεφθεί τον νομό. Προφανώς νόμιζαν ότι έτσι κερδίζουν ψήφους.


Η μετακόμιση με νόημα στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προσπάθησε και το πέτυχε να φέρει το πνεύμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πάλι στο προεδρικό γραφείο. Εχοντας ως άτυπο σύμβουλο τον Π. Μολυβιάτη, ανακάλυψε σε διάφορες αποθήκες του Προεδρικού Μεγάρου τα έπιπλα, το γραφείο και τα βιβλία που χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τα μετέφερε στο γραφείο του. Είναι σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από τότε (τον Μάρτιο του 1995) που ο Καραμανλής αποχωρούσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και τα έπιπλα που ήταν στο γραφείο του επέστρεψαν, τοποθετήθηκαν όπως και τότε και στα βιβλία που μπήκαν και πάλι στη θέση τους στο ράφι υπάρχουν ακόμη οι υπογραμμίσεις που έκανε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος απομάκρυνε από το προεδρικό γραφείο κάτι αεροπλανάκια και ένα… κόκπιτ ενός… Φάντομ που είχε στο γραφείο του ο Κ. Παπούλιας και στη θέση τους τοποθέτησε βιβλία και τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς και μία τεραστίων διαστάσεων ασημένια εικόνα της Παναγίας.


Η Πέρκα, ο Δέδες και ο Σταθάκης

Περίοδο πολιτικού… έρωτα μου διαμηνύουν ότι περνούν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι οποίοι διαψεύδουν τις πληροφορίες ότι έχουν συγκρουστεί για το θέμα του ρόλου που θα έχουν οι γενικοί γραμματείς του υπερ-υπουργείου και ορκίζονται ότι συνεργάζονται χωρίς προβλήματα. Τώρα θα πείτε ότι οι διαψεύσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το συνηθισμένο. Εκείνο που έχει σημασία όμως είναι ότι το υπουργείο έχει μπει στο στόχαστρο της κριτικής της ΝΔ, λόγω της ανάληψης της θέσης της ΓΓ Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και πολιτεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτης Πέρκα, αλλά και στο μάτι των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του διορισμού του προερχόμενου από το ΠαΣοΚ Γιώργου Δέδε στη θέση του ΓΓ Υποδομών – και άλλοτε αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Αλλά, τι να πω τώρα; οι πολιτικοί «έρωτες» έχουν παράδοση στου Παπάγου και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πόλισμαν, πάμε παραλία;

Συνέβη κι αυτό. Αστυνομικά αυτοκίνητα, αυτά που χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη υψηλών προσώπων (δηλαδή πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων, αλλά και επιχειρηματιών), δεν χρησιμοποιούνταν ακριβώς μόνον για τη φύλαξη, αλλά και για βόλτες στην παραλία. Με δυο λόγια τα υψηλά αυτά πρόσωπα, στα οποία το κράτος τους παρείχε αστυνομική προστασία με κρατικό αυτοκίνητο (περιπολικό) έκαναν ότι ήθελαν σε βάρος των φορολογούμενων. Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούσης απέσυρε από την υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων 290 αυτοκίνητα (τα περισσότερα κατεστραμμένα) και συμπλήρωσε: «Εκαναν άλλες δουλειές, πήγαιναν στη θάλασσα, εξυπηρετούσαν ανάγκες κυριών, βρήκα μέσα σ΄αυτά μέχρι και… κουβαδάκια»!

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk