Προβλήθηκε με σχετική επιτυχία στη ΝΕΡΙΤ το 2014 και σήμερα κατάφερε κάτι που καμία άλλη σειρά δεν έχει καταφέρει: να γίνει το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνεται στο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει το INPUT στο Τόκυο από την Δευτέρα 11 ως την Πέμπτη 14 Μαίου. Βασισμένη σε μια ιδέα της Δώρας Μασκλαβάνου (στη φωτογραφία) η σειρά «Όταν μεγαλώσω» ξεχώρισε χάρη στην πρωτότυπη ματιά πάνω στον κόσμο των παιδιών της Ελλάδας.
Σαράντα διαφορετικά παιδιά από όλη την επικράτεια, ηλικίας από έξι ως εννέα, μοιράστηαν με το κοινό τα όνειρά τους για το μέλλον, αναδεικνύοντας την ενστικτώδη ελπίδα, την πηγαία και παρορμητική φαντασία. Το ερώτημα απλό: Τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω; Απάντηση: Γιατρός, χορεύτρια, ηθοποιός, δασκάλα, βοσκός, δικηγόρος, μπασκετμπολίστας…
Αφήνοντας κατά μέρος την κοινή λογική του ενήλικου κόσμου -στο κάτω- κάτω δεν ανήκουν σε αυτόν –τα παιδιά μέσα σε δυο λεπτά μας αποκάλυψαν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν αλλά και τι είναι αυτό που τα παρακινεί και τα γοητεύει. Τι τα κάνει να ονειρεύονται το μακρινό μέλλον.
Οσο για το INPUT πρόκειται μια μη κερδοσκοπική οργάνωση κρατικών τηλεοπτικών δικτύων και δραστηριοποιείται από το 1978. Με τα ετήσια συνέδρια που διοργανώνει δίνει την ευκαιρία σε κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο να παρουσιάζουν επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα.
Και εδώ φαίνεται η επιτυχία του «Οταν μεγαλώσω»: 400 προγράμματα κατατέθηκαν εφέτος στο INPUT από τα οποία επιλέχθηκαν τελικά μόλις 50. Η σειρά θα προβληθεί στις 11 Μαϊου στην ενότητα «Καθαρά Μυνήματα για Νεαρά Μυαλά».
Βασικοί συντελεστές:
Ιδέα, εìρευνα: Δωìρα Μασκλαβαìνου
Σκηνοθεσιìα: Δ. Μασκλαβαìνου Γρηγοìρης Ρεìντης
Διευìθυνση φωτογραφιìας: Claudio Βolivar, Γιωìργος Καρβεìλας
Πρωτοìτυπη μουσικηì: Νιìκος Κυπουργοìς
Παραγωγή: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic)