Την εξόφλησή τους για το 2013 ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

Να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση των φυσικοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013, ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Να προχωρήσει άμεσα η εξόφληση των φυσικοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013, ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).
Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών αναφέρουν ότι οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ενημέρωσαν τον σύλλογο ότι έχει περατωθεί ο έλεγχος για τις δαπάνες των φυσικοθεραπευτών για το 2013. Κάλεσαν δε τους παρόχους να παραλάβουν το πόρισμα ελέγχου, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί στον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις εκ μέρους των παρόχων.
«Κατόπιν αυτών», αναφέρουν, «καλείται ο κ. Κοντός να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για την περαιτέρω διαδικασία αποδοχής και διεκπεραίωσης του ελέγχου των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών. Ζητείται επίσης να διαβιβαστούν τα πορίσματα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ώστε να γίνει ο αναγκαίος συμψηφισμός για να αποδοθούν τα οφειλόμενα στους φυσικοθεραπευτές».
Ο ΠΣΦ καλεί τον πρόεδρο του Οργανισμού να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, καθώς -εκτός των οφειλών του 2013- ο ΕΟΠΥΥ και τα Ταμεία που μετέχουν σε αυτόν οφείλουν στους φυσικοθεραπευτές για υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί στους ασφαλισμένους τους από το 2010.
Συγκεκριμένα, ο Οίκος Ναύτου, το ΤΥΔΚΥ και το ΙΚΑ οφείλουν για υπηρεσίες σε ασφαλισμένους τους από το 2010. Ο ΟΠΑΔ οφείλει ακόμα το 10% από τους μήνες του 2010 λόγω του νόμου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου.
«Τα ποσά αυτά δεν πρόκειται να εκκαθαριστούν και να δοθούν ποτέ, καθώς κανείς δεν δίνει εντολή στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ). Επίσης, η μη καταβολή του Δεκεμβρίου του 2011 θεωρήθηκε ότι δεν είναι ληξιπρόθεσμος, επειδή κατατέθηκε στις τοπικές ΥΠΑΔ αρχές του 2012. Οφείλονται επίσης το 10% από το 2012 και το 2013, τα οποία αναμένεται να συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013» τονίζουν οι φυσικοθεραπευτές.
Ακόμη, σημειώνουν ότι ο ΕΟΠΥΥ παρακρατά από τους φυσικοθεραπευτές λόγω της εφαρμογής του μνημονιακού νόμου (rebate και clawback) τέσσερις μήνες του 2014 (Μάιο, Ιούνιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο) και το 10% του 2014 (σύνολο 35 εκατ. ευρώ) για υπέρβαση 16 εκατ. ευρώ στον κωδικό της φυσικοθεραπείας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk