Οι εκλογές

Να μη ματαιοπονεί ο Πρωθυπουργός: μόνον οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα θα δείξουν αν η κυβερνώσα Αριστερά είναι Αριστερά ή μόνον κυβερνώσα.

Οι εκλογές | tovima.gr
Να μη ματαιοπονεί ο Πρωθυπουργός: μόνον οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα θα δείξουν αν η κυβερνώσα Αριστερά είναι Αριστερά ή μόνον κυβερνώσα. Μόνον οι εκλογές θα δοκιμάσουν τα περιστασιακά (;) αριστερά αντανακλαστικά του 36,34% των ψηφοφόρων που έπεσαν, σύμφωνα με την ALCO, στο 33,3%. Και κυρίως, μόνον οι εκλογές θα συρρικνώσουν τη Χρυσή Αυγή στην πέμπτη, δημοσκοπικά προβλεπόμενη, θέση. Γιατί οι εκλογές είναι το έσχατο επιχείρημα του Τσίπρα στους δανειστές που τον κορόιδεψαν. Τις εκλογές φοβούνται επειδή θα συσπειρώσουν πάλι τους ταπεινωμένους Ελληνες γύρω από αυτόν τον ευρωπαϊστή, αριστερό πολιτικό που με ένα σμπάρο θα απαλλαγεί από τους δραχμολάγνους του ΣΥΡΙΖΑ και τον δραχμοφονιά Καμμένο.
Και είμαι βέβαιος ότι, παρά το μειωμένο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Βαρουφάκη και της αστικής (δεν θα έλεγα «βίαιης») «ωρίμασής» του, θα πρέπει στη νέα Βουλή να τον στηρίξουν τόσο η παραπαίουσα Κεντροαριστερά, όσο και ο Καραμανλής ή ο Λοβέρδος αναγνωρίζοντας το αδιέξοδό τους. Τότε θα αρχίσει η δεύτερη μεταπολίτευση εξαιτίας αυτής της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς όπως τη φαντάζεται ο Δραγασάκης αλλά όχι ο Λαφαζάνης. Τότε όμως θα αρχίσουν τα δύσκολα. Διότι χωρίς την έξοδό μας από το ευρώ θα πρέπει να προτιμήσουμε ένα προσωρινό, παράλληλο προς το ευρώ, νόμισμα-γέφυρα ώστε να ενταχθούμε εκ νέου στην ευρωζώνη χωρίς τον Λαπαβίτσα.
Ελπίζω πως αυτοί οι τέσσερις μήνες που «καθυστέρησε» η κυβέρνηση και επιπλέον συνειδητοποίησε το μένος των μίντια εναντίον της ήσαν απαραίτητοι για να καταλάβει ότι ένα εμβαλωματικό δάνειο έναντι λιτότητας θα επιδεινώσει εκ νέου την κατάσταση διαιωνίζοντάς την.
Μια τομή θα είναι οι νέες εκλογές για την υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών» και της αξιοπρέπειας. Θα θέσουν επιπλέον το ευρω-ιερατείο προ των ευθυνών του αλλά και τον Τσίπρα προ των υποσχέσεών του. Θα εξαφανίσουν επίσης τα θαμπά πρόσωπα ενός Ντόριαν-Σαμαρά και ενός Γκρέι-Θεοδωράκη που κανείς Φουστάνος δεν θα μπορέσει να τα αποκαταστήσει. Αυτά όλα όμως συνεπάγονται ένα νέο πολιτιστικό όραμα και όχι ένα ακόμη λίφτινγκ.
Διότι οι μπίλιες πλέον δεν κάθονται μία φορά αλλά δύο. Και όσοι κέρδισαν στη ρουλέτα της πολιτικής την πρώτη φορά δεν θα ξανακερδίσουν τη δεύτερη αν δεν συνειδητοποιήσουν τι τους έκανε να χάσουν ενώ κέρδισαν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk