Την παρουσίαση των νέων δρομολογίων για το Βόρειο Αιγαίο παρουσίασε η Hellenic Seaways την Τετάρτη στα γραφεία της Περιφερειακής ενότητας Σάμου ενώπιον των αρχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το πλήθος και την συχνότητα των δρομολογίων που θα ενισχύσουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών».
Τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15/06/2015 και θα διαρκέσουν έως 06/09/2015 όπως αναφέρεται και στη σχετική πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναμένοντας την έγκριση για την έναρξη υλοποίησής τους.
Τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:
Επιβατηγό –Οχηματαγωγό «Νήσος Ρόδος»
– Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος
– Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα
Επιβατηγό-Οχηματαγωγό «Αριάδνη»
– Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα
Επιβατηγό-Οχηματαγωγό «Νήσος Μύκονος»
– Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία – Φούρνοι-Σάμος
Όπως αναφέρει η HSW τα οφέλη που προκύπτουν είναι ότι: Συνδέεται η Ικαρία και η Σάμος με το Β. Αιγαίο και την Πάτμο, διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται για οχήματα και μοτοσυκλέτες, εκτελούνται 2 προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Πάτμο. Έτσι για πρώτη φορά συνδέεται η Μύκονος με την Πάτμο και το Β. Αιγαίο. Επίσης συνδέεται η Σύρος, η Μύκονος, ο Αγ. Κήρυκος και το Βαθύ της Σάμου με το Β. Αιγαίο, εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 2 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι με δυνατότητα οι προσεγγίσεις να γίνουν 3 εβδομαδιαίως και συνδέεται η Πάρος και η Νάξος με την Ικαρία και την Σάμο».
Η εταιρεία σημειώνει ακόμη ότι «με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα νέο πλέγμα δρομολογίων με νέες μοναδικές δυνατότητες συνδυασμού προορισμών που θα τονώσουν το τουριστικό ενδιαφέρον και την κίνηση των επιβατών, δημιουργώντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες».
Στα πλαίσια της παρουσίασης των νέων δρομολογίων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε ότι: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς που παρουσιάζουμε τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν την ευαίσθητη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, υπηρετώντας έναν εθνικό σκοπό. Την έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και του τουρισμού αλλά και τη διασύνδεσή τους, η οποία αποτελεί ζωογόνο στοιχείο της καθημερινότητάς τους. Η Hellenic Seaways αυξάνει προοδευτικά τον κύκλο εργασιών και περνά στη νέα εποχή διεκδικώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών».
Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κατρακάζος δήλωσε ότι: «Η προσπάθεια μας για συνεχή ποιοτική αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας φέρνει πλέον σοβαρά αποτελέσματα. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι δεδομένης της έναρξης της τουριστικής περιόδου τα δρομολόγια αυτά πρέπει να εγκριθούν άμεσα από το αρμόδιο Υπουργείο, χωρίς καμία καθυστέρηση, ώστε τα νησιά μας να μην είναι αποκλεισμένα από τις επιλογές των επισκεπτών της θερινής περιόδου. Τη θέση αυτή εξουσιοδοτηθήκαμε να τη μεταφέρουμε τόσο εγώ, ως Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Βουλευτής του νομού άμεσα στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού»