Διαμαρτυρία δημάρχων και εργαζομένων ΟΤΑ έξω από τη Βουλή

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους αιρετούς και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποφασιστεί για αύριο, Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία κυρώνεται στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία υποχρεούνται οι δήμοι να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους αιρετούς και τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποφασιστεί για σήμερα, Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία κυρώνεται στη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία υποχρεούνται οι δήμοι να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα είναι κλειστές οι υπηρεσίες των δήμων – με εξαίρεση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, όπως σημειώνει το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Λίγο νωρίτερα, στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο προεδρείο της και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων ψήφισμα «ενάντια στην πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ θα μετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), η οποία οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής απόφασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, στη Βουλή (είσοδος από Βασ. Σοφίας).

Παράσταση διαμαρτυρίας

Σήμερα, Πέμπτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, καταγγέλλοντας «τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης» και την απόφαση για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανήκουν στους εργαζόμενους, καλεί σε νέα κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στις 7.00 το απόγευμα στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ έκλεψε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων και τα μετέτρεψε σε ρέπος και ομόλογα και η σημερινή ληστεύει τα αποθεματικά των δήμων, νοσοκομείων και άλλων φορέων προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής είναι κάθετα αντίθετοι και με τις θέσεις της ΚΕΔΕ που «αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης μιλάει για διαλόγους και εθνικά συμφέροντα».

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Αγρίνιο κ.ά.) οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή το απόγευμα ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων δήμων, Οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ καλεί σε διαδήλωση στις 7:00 το απόγευμα στην Ομόνοια με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες».

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί «να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk