YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

½ ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα

½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα

50 ml χυμό λεμονιού

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. ελιές θρούμπες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Περνάμε από το multi τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τον χυμό του λεμονιού, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο και διορθώνοντας το αλατοπίπερο. Χτυπάμε καλά μέχρι να προκύψει μια βελούδινη σάλτσα.

Σερβίρουμε τις πατάτες σε μια γαβάθα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και, τέλος, γαρνίρουμε με τις ελιές.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Mαρτίου 2015.