Αυτές είναι οι ετήσιες απολαβές των ευρωπαίων ηγετών

Ποιος είναι ο ετήσιος μισθός των ευρωπαίων ηγετών; Ποιοι πρόεδροι ή πρωθυπουργοί χωρών καθώς και κορυφαία στελέχη στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;

Ποιες είναι οι ετήσιες απολαβές των ευρωπαίων ηγετών; Ποιοι πρόεδροι ή πρωθυπουργοί χωρών καθώς και κορυφαία στελέχη στην Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat και με βάση τις ετήσιες απολαβές ο πιο ακριβοπληρωμένος από τους Ευρωπαίους πολιτικούς είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με ετήσιες απολαβές ύψους 317.496 ευρώ.

Δεύτερος έρχεται ο Ντόναλντ Τουσκ, του οποίου οι ετήσιες απολαβές φτάνουν τα 298.495 ευρώ.

Οι ετήσιες απολαβές της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, ανέρχονται στα 250.000 ευρώ, ενώ του Φρανσουά Ολάντ στα 179.000 ευρώ, οι οποίοι καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταλαμβάνει τη 15η θέση με ετήσιες απολαβές ύψους 85.479 ευρώ.

Υπάρχει όμως και ο πίνακας με το ωρομίσθιο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα όπου ο ελληνας πρωθυπουργός ανεβαίνει στην 9η θέση, ενώ στη πρώτη θέση είναι η Λιθουανή και ακολουθούν Γιούνκερ, Τουσκ, ο Ορμπαν της Ουγγαρίας και ο Ντ. Κάμερον.

Η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει πόσα χρήματα βάζουν στην τσέπη τους οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη.

Οι ετήσιες απολαβές του Λι Χσιεν Λουγκ, του πιο ακριβοπληρωμένου ηγέτη του πλανήτη διαμορφώνονται στα 1,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμαμε ετήσιες απολαβές 400.000 δολάρια το χρόνο.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk