Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas ανοίγει τις πόρτες της σε νέους επιστήμονες, στο πλαίσιο του βραβευμένου Προγράμματος Εμμισθης Επαγγελματικής Εξειδίκευσης –Roche Management Trainee Program. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την εταιρεία και αποτελεί καινοτόμο πρακτική για την ελληνική φαρμακευτική αγορά.
Δίνει την ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν 18μηνη εργασιακή εμπειρία ξεκινώντας δυναμικά την καριέρα τους σε ένα υψηλού επιπέδου εργασιακό περιβάλλον, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ιδανικό, αφού η Roche Hellas έχει κερδίσει το βραβείο Best Workplace Greece για το 2013 και το 2014.
Η διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της Roche Hellas κυρία Κική Τσιάμη μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» εξηγεί:
Τι είναι το Πρόγραμμα Εμμισθης Επαγγελματικής Εξειδίκευσης της Roche;
«Είμαστε περήφανοι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει σε νέους επιστήμονες τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια μεγάλη εταιρεία παγκοσμίου κύρους, να εκπαιδευθούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα άριστο επαγγελματικό περιβάλλον.
Κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησης ένα μεγάλο ποσοστό των πτυχιούχων 6/10 παρέμεινε στην εταιρεία μετά το πέρας του χρόνου με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Tο συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρυσι βραβεύθηκε ως η πιο καινοτόμος πρακτική ανθρώπινου δυναμικού στα HR Excellence Awards της ΕΕΔΕ».
Σε ποιους απευθύνεται και πόσο διαρκεί;
«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους, με πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με βαθμό μεγαλύτερο του 7 και αντικείμενο σπουδών σχετικό με τις απαιτήσεις της θέσης που θα διεκδικήσουν. Επίσης, απαιτούνται μεταπτυχιακό, μέγιστη εργασιακή εμπειρία ως ένα έτος, πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας, άρτια γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψηφίους. Φέτος για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα θα έχει 18μηνη διάρκεια. Οι νέοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους ως τις 30 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα www.roche.gr».
Από την ως σήμερα εμπειρία σας ποια ήταν η ανταπόκριση των νέων στο κάλεσμα της Roche Hellas;
«Οι αριθμοί των αιτήσεων επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τους νέους πτυχιούχους της χώρας μας, οι οποίοι αναζητούν μια ευκαιρία απασχόλησης και την ανάγκη που υπάρχει για τέτοιου είδους προγράμματα. Το 2013 έγιναν 1.400 αιτήσεις, ενώ το 2014 υπέβαλαν αίτηση συνολικά 1.661 υποψήφιοι. Φέτος, πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι εξίσου θερμή και στο πρόγραμμα θα ενταχθούν ακόμη 10 επιστήμονες».
Η Roche Hellas έχει διακριθεί ως Best Workplace για δύο συνεχείς χρονιές. Ποιο είναι το μυστικό;
«Ενισχύουμε τον κάθε εργαζόμενο προκειμένου να ενταχθεί στο εργασιακό μας περιβάλλον και να αναπτύξει στο μέγιστο τις δεξιότητές του. Στη Roche Hellas έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικά διαφορετικό περιβάλλον εργασίας, μέσα στο οποίο ο εργαζόμενος «κεφαλαιοποιεί» γνώση και εμπειρία τόσο για την επαγγελματική του όσο και την προσωπική του εξέλιξη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ