Την Παρασκευή 27 Μαρτίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις δηλώσεις Σαμαρά και το Μνημόνιο.{{{ audio1 }}}

Για τις δηλώσεις Σαμαρά περί «συνέχειας του Μνημονίου»

«Δεν παραπέμπει ευθέως στο Μνημόνιο. Είναι όμως πανομοιότυπη εφαρμογή της δίμηνης παράτασης, που δυστυχώς η δίμηνη παράταση απέκτησε κύρος τυπικού νόμου, του 4316. Το κείμενο που εμφάνισε χθες ο κ. Σαμαράς και είναι όντως υπογεγραμμένο δεν αναφέρεται στο Μνημόνιο. Αναφέρεται στη δίμηνη παράταση που δυστυχώς σε βάρος των συμφερόντων της χώρας ο κ. Σαμαράς την έφερε προς κύρωση στη Βουλή. Το Μνημόνιο, όπως εφαρμόστηκε και ψηφίστηκε με τον νόμο 4046, παρατάθηκε κατά ένα μέρος κατά τους δανειστές, κατά το μέρος της πέμπτης αξιολόγησης, τον Δεκέμβριο. Εκκρεμούσε η πέμπτη αξιολόγηση και παρακρατούσαν τη δόση οι δανειστές, παρατάθηκε για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση μέχρι τώρα φαίνεται ότι αντιστάθηκε και δεν θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση, αναδειχθείσα την αυτοαξιολόγηση και την προώθηση μεταρρυθμίσεων. Τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες περιμένω να δω ποιες θα είναι και να κρίνω και να δω ότι όντως δεν περιέχει περαιτέρω καταβύθιση μισθών και συντάξεων και κοινωνικών υποδομών, κάτι για το οποίο και ο πρόεδρός μας στις προγραμματικές δηλώσεις, μέχρι και εσχάτως, είχε δεσμευτεί. Ούτε να υπάρξουν περαιτέρω φορολογικά βάρη, κυρίως στην πλειοψηφία του λαού μας πού έχει μηδενική έως οριακά μερική φοροδοτική ικανότητα.»