Επίκαιρα θέματα που αφορούν στον διεθνή και ελληνικό τουρισμό και στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της φετινής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αναμενόμενη επίσημη ανακοίνωση της ενεργοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (Fed Hatta), μιας πρωτοβουλίας του Συνδέσμου η οποία υλοποιείται μετά από δεκαετίες προετοιμασίας, η μετατροπή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε Τουριστικό, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του τουριστικού κόσμου, αλλά και οι νέες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Στη Γενική Συνέλευση θα παραστούν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά και λοιποί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πρόεδροι και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του τουρισμού, δημοσιογράφοι και μέλη του ΗΑΤΤΑ. Εφέτος ο ΗΑΤΤΑ θα τιμήσει επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού τουρισμού και συγκεκριμένα τους κ.κ. Νίκο Σκουλά και Μάκη Φωκά για την πολυετή και σημαντική προσφορά τους στον τουρισμό και τον κ. Βύρωνα Αργύρη για τη μακροχρόνια προσφορά του στον τουρισμό και τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.
Πριν την έναρξή της Γενικής Συνέλευσης ο ΗΑΤΤΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, την TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) και την Turkish Airlines, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης προορισμών της Τουρκίας, με ομιλίεςκαι Β2Β επαγγελματικές συναντήσεις ελληνικών και τουρκικών τουριστικών γραφείων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διεύρυνση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας και η δημιουργία νέων προϊόντων στον τουρισμό.