Την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 18:00, ο διεθνούς φήμης casting director (υπεύθυνος διανομής ρόλων) αλλά και σκηνοθέτης Στεφάν Φονκινός θα βρίσκεται στη Σχολή Σταυράκου προκειμένου να μιλήσει στους σπουδαστές για τα στάδια της διαδικασίας του casting (διανομή ρόλων) αλλά και τη σημασία του στην αισθητική αρτιότητα των κινηματογραφικών ταινιών.
Ο Σ. Φονκινός που εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ως μέλος της κριτικής επιτροπής στο 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (Πέμπτη 19 ως την Τετάρτη 25 Μαρτίου) έχει εργασθεί ως casting director δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Γαλλικού Κινηματογράφου: ανάμεσά τους ο Ζαν Λικ Γοντάρ, ο Κλοντ Σαμπρόλ, o Αντρέ Τεσινέ, ο Ζακ Ντουαγιόν αλλά και νεώτεροι όπως ο Φρανσουά Οζόν. Εχει επίσης δουλέψει σε διεθνείς υπερπαραγωγές όπως οι ταινίες Τζέιμς Μποντ «Casino Royale», και «Πέθανε μια άλλη μέρα», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν αλλά και σε ταινία «Χάρι Πότερ».
Μαζί με τον αδερφό του, συγγραφέα Νταβίντ Φονκινός, ο Στεφάν το 2011 σκηνοθέτησε την ταινία «Επιστροφή στον έρωτα» («La Délicatesse») με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού. Η συγκεκριμένη ταινία που είχε βρει διανομή στις ελληνικές αίθουσες, θα είναι ο «οδηγός» του Φονκινός στην συζήτηση στη Σχολή Σταυράκου. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου και την Τετάρτη 18/3 στις 16:00, στην αίθουσα Προβολών της Σχολής Σταυράκου.
Ο Σ. Φονκινός έχει επίσης σκηνοθετήσει πολλές μικρού μήκους ταινίες και βίντεο κλιπ για τον Πιέρ Λαπουάν από το Κεμπέκ, τον οποίον σκηνοθετεί στην «Trilogie du Canard». Στην τριλογία αυτή βασίζεται η μεγάλου μήκους ταινία «Geneviève», που είναι σε προ-παραγωγη στο Κεμπέκ.
Η επίσκεψη του Σ. Φονκινός στη Σχολή Σταυράκου πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μέσα στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου
Πατησίων 65, 104 33 Αθήνα
Τηλ: 210-8230124, 210-8237648