Το Drake μοιάζει πολύ με το Μojito – θεωρείται μάλιστα ο πρόγονός του –, αλλά πίνεται σε διαφορετική θερμοκρασία, χωρίς καθόλου πάγο. Η επικρατέστερη άποψη για την προέλευσή του μας πηγαίνει πίσω στον 16ο αι., όταν ο θαλασσοπόρος Φράνσις Ντρέικ το δημιούργησε ως θεραπευτικό ρόφημα για την αντιμετώπιση της δυσεντερίας και του σκορβούτου. Λίγο αργότερα το ποτό πήρε τον δρόμο για τις μπάρες και ύστερα χάθηκε για να αποκτήσει με τα χρόνια τη μεταγενέστερη μορφή του.

ΥΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι)

30 ml λευκό ρούμι

10 ml χυμό λάιμ

20 ml σιρόπι ζάχαρης (φτιάχνεται ανακατεύοντας ζάχαρη με νερό σε αναλογία 1 προς 1)

40 ml νερό

4-6 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο ποτήρι το ρούμι, το λάιμ, το σιρόπι και το νερό και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα του δυόσμου και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.