ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Μετρά αρκετές δεκαετίες η σχέση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη με τον τουρισμό.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Κρητική αλληλεγγύη
Μετρά αρκετές δεκαετίες η σχέση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη με τον τουρισμό. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου την περασμένη Τετάρτη, πέρα από τις καταβολές του από ένα νησί-«ναυαρχίδα» για τον εγχώριο τομέα, η πρώτη του δουλειά μετά τις σπουδές του ήταν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
Στη συνέχεια εξήρε το έργο της απερχόμενης υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι «η βαθιά κρητική αλληλεγγύη επιβάλλει να λέμε μόνο καλά λόγια».
Μήνυμα συνεργασίας
Με θερμά λόγια μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Ελενα Κουντουρά για την απερχόμενη υπουργό. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα συνεργασίας στον κόσμο του τουρισμού λέγοντας ότι «θα ακούσουμε τις προτάσεις όλων». Πρόσθεσε δε ότι «δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all-inclusive», τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα προϊόντα θα αναβαθμιστούν.
Προσδοκίες…
Κόντρα στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς που πέρασε, η μετοχή της Attica Bank ενισχύθηκε σημαντικά καταγράφοντας κέρδη 40% και με αυξημένο όγκο συναλλαγών, καθώς «έπαιξε» για μία ακόμη φορά το σενάριο για συγχώνευση της Attica με το Παρακαταθηκών και Δανείων προς την κατεύθυνση να μετατραπεί στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα της χώρας (με τι λεφτά και με ποιο προσωπικό είναι λεπτομέρειες…).
Τις φήμες πυροδότησε και η υπουργοποίηση του κ. Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος με την ιδιότητά του ως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) είχε ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης της τράπεζας που έχει βασικό μέτοχο το Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) ως ανεξάρτητης τράπεζας των Ταμείων με δραστηριότητα στη χρηματοδότηση επενδύσεων.
Θυμίζουμε ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα καλύψει τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου της Attica ύψους 433 εκατ. ευρώ τοποθετώντας περίπου 220 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της τράπεζας θα πρέπει μέσω στρατηγικών επενδυτών να καλύψει τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου.
Προς Κινέζους
Τη διαβεβαίωση προς τους Κινέζους ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ευρωζώνη έδωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κατά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεκίνο. Σύμφωνα με φήμες ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ εξέφρασε την ανησυχία του για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Στην «China Daily» πάντως κάνουν την εμφάνισή τους άρθρα ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα των 1,4 δισ. κατοίκων και οι οποίοι, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, εξηγούν ότι οι σινοελληνικοί οικονομικοί δεσμοί είναι και θα παραμείνουν άρρηκτοι όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή το αποτέλεσμα που παράγουν είναι αμοιβαίως επωφελές.
Τόσο απλό…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk