Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Θα εξετάσουμε βοήθεια στην Ελλάδα αν το ζητήσει

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εφόσον η νέα ηγεσία της το ζητούσε

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εφόσον η νέα ηγεσία της το ζητούσε. Ο Σιλουάνοφ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμη τη βοήθεια της Ρωσίας, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών.
«Λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, επομένως αν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση, σίγουρα θα το εξετάζαμε, αλλά θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες στις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, αυτά μόνο μπορώ να πω» δήλωσε ο Σιλουάνοφ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε από τη Μόσχα προς το CNBC.
Οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού Οικονομικών, σε συνδυασμό με τις αποστάσεις που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση για κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, μεταφράζονται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης ως στροφή της Ελλάδας προς τη Ρωσία για οικονομική στήριξη.
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk