Πότε θα πληρωθούν θέρμανσης, προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα

Στην 3η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προχωράει το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου ή το αργότερο την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε περίπου 200.000 δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση έως την περασμένη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Στην 3η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προχωράει το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιανουαρίου ή το αργότερο την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε περίπου 200.000 δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση έως την περασμένη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι ενώ από τη στιγμή που θα γίνει ηλεκτρονικά η αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε κάποια επιπλέον ενέργεια. Μέσω του συστήματος Ηφαιστος η ΓΓΔΕ ενημερώνεται αυτόματα με βάση τα τιμολόγια που εκδίδουν οι πρατηριούχοι και οι διακινητές πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών κυρία Σοφία Σεχπερίδου, μέχρι στιγμής, συνολικά οι αιτούντες «επιδόματος θέρμανσης» αγγίζουν το 1.000.000, ξεπερνώντας, ήδη, το συνολικό αριθμό, που είχε αιτηθεί, για την ίδια διαδικασία, πέρσι (περίπου 870.000 πολίτες).
Από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν και οι Δήμοι να πληρώνουν τα προνοιακά επιδόματα σε περίπου 200.000 οικογένειες, ενώ έως την ημέρα αυτή θα πρέπει περίπου 100.000 οικογένειες να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση Α21 προκειμένου να λάβουν το οικογενειακό επίδομα του 2014 καθώς μέχρι στιγμής δεν εμφανίζονται πουθενά στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΓΑ.
Σε ό,τι αφορά όμως το κοινωνικό μέρισμα που δικαιούνται περίπου 8.000 πολίτες και οι οποίοι μέχρι στιγμή εμφανίζονται ότι βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου για να το λάβουν θα πρέπει να υπογραφεί σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών καθώς η προηγούμενη απόφαση που ίσχυε, κάλυψε πληρωμές έως και 10 Οκτωβρίου.
Τελευταία προθεσμία για υποβολή αιτήσεων οικογενειακών επιδομάτων
Η προθεσμία για υποβολή αίτησης Α21 για το 2014 λήγει 15 Ιανουαρίου 2015. Αφορά όλους τους δικαιούχους που δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα του 2014.
Για τα οικογενειακά επιδόματα του 2015 θα υποβληθούν αιτήσεις μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις.
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 στην ειδική εφαρμογή που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, o υπόχρεος χάνει το οικογενειακό επίδομα για το 2014. Οι δικαιούχοι Οικογενειακών.
Επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το Α΄ τρίμηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το έτος 2014 καθώς οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους: www.oga.gr.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk