Μουσικό και ποιητικό οδοιπορικό για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος με τη διεθνή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου

Μουσικό και ποιητικό οδοιπορικό που στοχεύει να ταξιδέψει τον θεατή στον πλούτο της εβραϊκής μουσικής παράδοσης διοργανώνει η Human Voice υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Μουσικό και ποιητικό οδοιπορικό που στοχεύει να ταξιδέψει τον θεατή στον πλούτο της εβραϊκής μουσικής παράδοσης διοργανώνει η Human Voice υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. Την αφορμή δίνει η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος που είναι η 27η Ιανουαρίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα.
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η Χορωδία Μελωδοί και η Οrchestra Mobile θα ερμηνεύσουν μια μεγάλη ανθολογία από τα ομορφότερα τραγούδια της Εβραϊκής Μουσικής, τραγουδισμένα σε τρείς γλώσσες – Εβραϊκά, Σεφαραδίτικα και Γίντις. Η μουσική διεύθυνση θα είναι του Θεόδωρου Ορφανίδη.
Στις 2 Νοεμβρίου 2005 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.
Το σχέδιο της απόφασης που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».
Εναρξη της εκδήλωσης: 20:30
Γενική Είσοδος – 10 €
Προπώληση εισιτηρίων:Τicket Services, καθημερινά, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, τηλ. 210 723456, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, 1:30 ώρα πριν από την παράσταση (19 Ιανουαρίου 2015)

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Ηuman Voice , 6981919818, καθημερινά 10:00-22:00.
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk