Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Τραπεζίτης στην Ελβετία προφυλακίστηκε

Την πρώτη προφυλάκιση στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα την Ελβετία, ως προς την υπόθεση Τσοχατζόπουλου φέρνει στο φως σημερινό – Πέμπτη – δημοσίευμα της γερμανόφωνης (ελβετικής) εφημερίδας Tagesanzeiger.

Την πρώτη προφυλάκιση στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα την Ελβετία, ως προς την υπόθεση Τσοχατζόπουλου φέρνει στο φως σημερινό – Πέμπτη – δημοσίευμα της γερμανόφωνης (ελβετικής) εφημερίδας Tagesanzeiger. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμονές Χριστουγέννων προφυλακίστηκε ο ελληνογερμανός , τραπεζίτης του Νίκου Ζήγρα και του Άκη Τσοχατζόπουλου στην ελβετική Morgan Stanley και πάλαι ποτέ συνδαιτυμόνας του πρώην υπουργού στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Ο Μπάθεωρείται πρόσωπο – κλειδί, από εκείνα που γνώριζαν την παράνομη προέλευση του χρήματος», σημειώνει πηγή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Σε βάρος του Παύλου Μπάϊλα εκκρεμεί δίωξη από τις ελβετικές δικαστικές αρχές για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα), και πλαστογραφία. Στην Ελβετία έχει διενεργηθεί δυο φορές κατ΄ οίκον έρευνα, και λέγεται ότι τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του είναι πλήρως διαφωτιστικά σε σχέση με παράνομες πληρωμές.
Η Morgan Stanley Ζυρίχης είχε τηρήσει εξαρχής αποστάσεις από τον – ακόμη ύποπτο για την ελβετική Δικαιοσύνη – Παύλο Μπάιλα ∙ τον προσέλαβε οκτώ μήνες αργότερα η UBS Ζυρίχης, αλλά γρήγορα και αυτή τον εξεδίωξε, αφού προηγουμένως τον έθεσε σε καθεστώς «προσωρινής άδειας» από τα γραφεία της.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, ελβετοί εισαγγελείς – σε συνεργασία με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές και συγκεκριμένα τον ανακριτή Διαφθοράς κ. Γαβριήλ Μαλλή – είχαν λάβει καταθέσεις, τόσο από τον Νίκο Ζήγρα όσο και από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk