Να καθησυχάσει τους δανειστές και τις αγορές ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η απόφαση επίσπευσης της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου επανέφερε την Ελλάδα και το μέλλον της στην Ευρωζώνη στο επίκεντρο δημοσιευμάτων και αναλύσεων.


«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία»
διεμήνυσε με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Τόνια Μαστρομπουόνι, ο κ. Παππάς τόνισε, επίσης, ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει» και ότι «θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη».

Ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα προσέθεσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγγυηθεί στην Ευρώπη «μια σταθερή κυβέρνηση, ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος και ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης».

Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε νέα φάση διαπραγμάτευσης, δήλωσε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «ποντάρει στον φόβο» όταν αναφέρεται σε κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Ο πρωθυπουργός έστειλε σήμα στις αγορές ‘ελάτε κανιβαλίστε τη χώρα μου γιατί αυτό επιτάσσει το κομματικό μου συμφέρον’. Αυτός ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής «κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη διαπιστωμένη αποτυχία της πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα».