Ελάχιστες είναι οι ελπίδες για τους 52 επιβαίνοντες στο νοτιοκορεάτικο αλιευτικό σκάφος Oryong 501, οι οποίοι αγνοούνται από το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν η μηχανότρατά τους βυθίστηκε στα ανοιχτά της ανατολικής Ρωσίας.

Οι ολονύκτιες έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες, όπως ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν τέσσερα σκάφη, όμως η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή δυσχεράνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των ναυαγών, σημείωσε ο εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Ένας άνθρωπος έχει βρεθεί νεκρός ενώ ακόμα επτά άτομα έχουν διασωθεί από τα κρύα νερά της Θάλασσας του Μπέρινγκ. Ο εταιρικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι πρόλαβαν να επιβιβάσουν στις σωσίβιες λέμβους του βυθιζόμενου πλοίου.

Στη μηχανότρατα επέβαιναν 60 άτομα, μεταξύ των οποίων 35 Ινδονήσιοι, 13 Φιλιππινέζοι, 11 Νοτιοκορεάτες και ένας ρώσος ελεγκτής. Ο νεκρός είναι νοτιοκορεάτης ναύτης. Σημειώνεται πάντως πως οι ρωσικές Αρχές τοποθετούν τον αριθμό των επιβαινόντων στους 62.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αξιωματούχος του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Ναυτιλίας δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press πως το σκάφος πιστεύεται ότι πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων στα αμπάρια.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το Oryong 501 ήταν 36 ετών. Είχε εκτόπισμα περίπου 1.800 τόνους.