Κατά της αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τάσσεται ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας(ΓΣΕΒΕΕ) Γ. Καββαθάς, τονίζοντας ότι η σχετική προωθούμενη ρύθμιση «αποτελεί αναμφίβολα ένα ακόμη πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα και στην αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού».

«Είναι ένα πλήγμα που επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι πολλές από τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις της τρόικας είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, αποσπασματικής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, η αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο του τουρισμού θα πλήξει ευθέως τις τουριστικές περιοχές και όλους τους συναφείς κλάδους σε μια εποχή που ήδη τα περισσότερα τουριστικά πακέτα έχουν συμφωνηθεί για το επόμενο αν όχι και για τα επόμενα καλοκαίρια.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά ότι η ρύθμιση αυτή θα πλήξει ευθέως και την απασχόληση και θα ωθήσει στην ανεργία ακόμα περισσότερο κόσμο.

«Την ώρα που ο διακηρυγμένος στόχος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας απαιτεί λιγότερα βάρη, δικαιότερη κατανομή των ωφελειών και ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών οικονομιών, οποιαδήποτε νέα επιβάρυνση λειτουργεί μόνο εις βάρος των ανταγωνιστών και των πολυεθνικών ομίλων που επιθυμούν να αλώσουν την εσωτερική τουριστική αγορά και να αλλοιώσουν την ιδιαίτερη τουριστική εικόνα που είναι και πλεονέκτημα της χώρας», συμπληρώνει.

Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αποτρέψουν «αυτήν την καταστροφική και εχθρική για την ελληνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες προωθούμενη πολιτική».