Εδώ Θεσσαλονίκη: Μια ανάσα από το τέλειο

Αν θέλω το γεύμα μου να χαρακτηριστεί απολύτως επιτυχημένο από όλες τις απόψεις – του χώρου, της ατμόσφαιρας, της μουσικής, του σέρβις και φυσικά των πιάτων με το κατάλληλο και σωστά σερβιρισμένο κρασί –, πηγαίνω στο Anassa του Νίκου και της Ελενας Τζούμα. Ο Νίκος, ο σεφ, έχει εκπαιδευτεί στη σχολή Le Cordon Bleu του Λονδίνου και έχει εργαστεί στη συνέχεια, για τέσσερα χρόνια, δίπλα στον τηλεοπτικό Γκόρντον Ράμσεϊ στο Boxwood Café του ιδίου, όταν λειτουργούσε στο Berkeley Hotel. {{{ moto }}}

Ακολούθησαν αρκετές άλλες συνεργασίες σε διάφορα εστιατόρια στο εξωτερικό, μέχρι να αποφασίσει να ανοίξει το δικό του μαγαζί, μαζί με την αδελφή του, αρχικά στη Φούρκα, στο παλιό παραθαλάσσιο σπίτι και ταβερνάκι της οικογένειας, και στη συνέχεια στη Σοφούλη στην Καλαμαριά. Πολύ γρήγορα τα πιάτα του άρχισαν να συζητιούνται στις παρέες της πόλης και να μαγνητίζουν τους απαιτητικούς. Τα μαύρα λιγκουίνι με γαρίδες, ροδέλες καλαμαριού, κύβους από φρέσκο ψάρι και μυρωδικά, το νουά μόσχου μαγειρεμένο σε Porto με φρέσκο πουρέ πατάτας και λάδι τρούφας, η πεπονόσουπα, ο πουρές από σελινόριζα και ο πραγματικά ασυναγώνιστος φρέσκος ψητός σολομός αποτελούν σημεία αναφοράς. Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, δοκιμάστε και το φιλέτο συναγρίδας με crispy ριζότο λεμονιού ή τις ταλιατέλες με αρνάκι μαγειρεμένο σε κρασί, τριμμένη φέτα, σπασμένα φουντούκια και κύβους ντομάτας…

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk