Βαρβιτσιώτης: Οι διαπραγματεύσεις δεν θα τελειώσουν μέχρι τέλος 2015

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έκανε λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και τη διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα. «Δεν θα τελειώσουμε τις δύο διαπραγματεύσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου, όμως άμεσα χρήματα δεν έχουμε ανάγκη» δήλωσε.

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον Σκαϊ, έκανε λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και τη διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα.

«Δεν θα τελειώσουμε τις δύο διαπραγματεύσεις έως το τέλος του Δεκεμβρίου, όμως άμεσα χρήματα δεν έχουμε ανάγκη»
δήλωσε.

Ο υπουργός προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μηχανισμό που θα εγγυάται την ασφάλεια για την έξοδο στις αγορές.

«Έχει ανακοπεί η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια» παραδέχθηκε, τονίζοντας πάντως ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος από την αρχή ήταν λάθος. «Πρώτα έπρεπε να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις και μετά να γίνουν περικοπές και αυξήσεις φορολογίας» παρατήρησε.

«Έχουμε συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν έχουμε κάνει, σε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που μας πίεσε η τρόικα να τις κάνουμε, έπρεπε να τις είχαμε κάνει μόνοι μας» σημείωσε.

Ο υπουργός, επίσης, διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειαζόμαστε εκλογές». Όπως είπε: «Θα εκλέξει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα πάμε σε εκλογές το 2016».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk