Ανακοίνωση της Grivalia Properties για Σκλαβενίτη και Μakro

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα ότι δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη Makro Cash & Carry ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της.  Σε συνέχεια ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων των τελευταίων δύο ημερών η Grivalia Properties αποσαφήνισε πως στα πλαίσια του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς και με άλλους ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα ότι δεν έχει διεξάγει συζητήσεις με τη Makro Cash & Carry ή τη μητρική της με σκοπό την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Σε συνέχεια ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων των τελευταίων δύο ημερών η Grivalia Properties αποσαφήνισε πως στα πλαίσια του επενδυτικού της προγράμματος και σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη καθώς και με άλλους ελληνικούς και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους για την απόκτηση ακινήτων.

«Σε περίπτωση επίτευξης τελικής και οριστικής συμφωνίας, η εταιρεία θα προβεί ως οφείλει στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό βάσει της ισχύουσας χρηματιστηριακής νομοθεσίας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως δημοσιεύματα των τελευταίων δύο ημερών που αναφέροντας στη συμφωνία απόκτησης του δικτύου της Μakro Cash & Carry από την Σκλαβενίτης, υποστήριζαν πως η συμφωνία προβλέπει την μεταβίβαση της εμπορικής δραστηριότητας της Μakro στην Σκλαβενίτης και την ταυτόχρονη πώληση των ιδιόκτητων ακινήτων της Makro στην εταιρεία Grivalia.

Όπως υποστήριζαν, βάσει της συμφωνίας, συνολικής εκτιμώμενης αξίας άνω των 60 εκατ. ευρώ, ο Σκλαβενίτης θα αποκτήσει την εν Ελλάδι δραστηριότητα της Makro και η Grivalia θα αποκτήσει τα ακίνητα της εταιρείας, τα οποία θα εκμισθώνει η Σκλαβενίτης.

Σημειώνεται πως η Μakro Cash & Carry διαθέτει 12 καταστήματα πανελλαδικά και εστιάζει κυρίως σε πελάτες χονδρικής (ξενοδοχεία, εστιατόρια, έμποροι τροφίμων κ.α.).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk