Ινδονησία: Από τεστ παρθενίας περνούν οι υποψήφιες αστυνομικίνες

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch, υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους. Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch (HRW), υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους.

Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Οι κοπέλες μιλούν για «μειωτική. προσβλητική διαδικασία». Η εξέταση γίνεται με ψηλάφηση με δύο δάχτυλα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας, η παρθενία για τις γυναίκες υποψηφίους αναφέρεται ως προαπαιτούμενο. Παντρεμένες υποψήφιες, όπως και γενικά μεγαλύτερες των 22, αποκλείονται.

Δεν διευκρινίζεται εάν και πώς διαπιστώνεται η παρθενία των υποψηφίων. Στο παρελθόν, η διοίκηση της αστυνομίας είχε αναφέρει πως η πρακτική της εξέτασης είχε «εκλείψει».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η HRW, η εφαρμογή της εξέτασης συνεχίζεται. Από τα περίπου 400.000 της αστυνομίας στη χώρα, οι γυναίκες αποτελούν το 3%, επίπεδο που η Τζακάρτα στοχεύει να αυξήσει στο 5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk