Την εμπλοκή που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, που ακόμα δεν έχει ορίσει ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα, επιβεβαιώνει η Κομισιόν με την εκπρόσωπό της να δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει λάβει η Επιτροπή ικανοποιητικές απαντήσεις για μια σειρά θεμάτων. Επαναλαμβάνει δε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για την έναρξη της συζήτησης για τη μεταμνημονιακή εποχή.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις», επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, η Μ. Αντρέεβα απάντησε δεν υπάρχει συμφωνία μέχρι αυτή τη στιγμή και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, έως ότου η Επιτροπή λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε μία σειρά από πολιτικές και δράσεις.

Επανέλαβε ότι στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την περάτωση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας».

Τέλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι συζητήσεις για την επόμενη μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος ημέρα θα ξεκινήσουν μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.