Να τελειώνει το παζάρι με την τρόικα

Το νέο μπρος – πίσω τής κυβέρνησης σχετικά με την υπαγωγή ή όχι του ΕΝΦΙΑ στις 100 δόσεις…

Να τελειώνει το παζάρι με την τρόικα | tovima.gr
Το νέο μπρος – πίσω τής κυβέρνησης σχετικά με την υπαγωγή ή όχι του ΕΝΦΙΑ στις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι μια ακόμα ένδειξη προχειρότητας. Έτσι μια σωστή ρύθμιση, όπως είναι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που διευκολύνει τα μέγιστα χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.
Η αναδίπλωση αυτή που έρχεται προφανώς μετά από πιέσεις της τρόικας, που είχε από την αρχή αντιρρήσεις για τις 100 δόσεις με το επιχείρημα ότι θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν χρειάζονται, ούτε προχειρότητα, ούτε επιδείξεις δύναμης, που πολύ γρήγορα αποδεικνύονται άσφαιρες.
Την ώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, για να πάρουμε μια ανάσα από τον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών μας, η κυβέρνηση οφείλει όχι απλώς να είναι προσεκτική, αλλά να αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν προσπαθεί να παρακάμψει με τεχνάσματα, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Από τη στιγμή που υποστηρίζει ότι ο στρατηγικός στόχος είναι να αλλάξει το σημερινό καθεστώς εποπτείας και ελέγχου, είναι παράλογο με το ένα βλέμμα να παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και με το άλλο να προσπαθεί να φανεί συνεπείς στους ευρωπαίους εταίρους.

Δυστυχώς για μας,η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα, έχει διαταραχθεί εδώ και πολύ καιρό.Με συνέπεια να απαιτούν διαρκώς οι δανειστές μας, πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις τους, για να του εμπιστευθούν μια πιο χαλαρή σχέση, όπως επιδιώκουμε. Ας φροντίσει λοιπόν η κυβέρνηση να μην τους δίνει αφορμές και επιχειρήματα ,για να κάνουν ακόμα δυσκολότερη τη ζωή μας. Η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη πρέπει να τελειώνει το συντομότερο δυνατόν,για να δούμε επιτέλους αν μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, αναβολές και μπρος – πίσω δεν τα αντέχει ούτε η χώρα, ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk