• Αναζήτηση
 • Κεντροαριστερά στο Ποτάμι…

  Δεν ήταν μόνο η «ψυχανάλυση» της προηγούμενης Κυριακής με τον Στέλιο Ράμφο και τον Σταύρο Θεοδωράκη που έδειξε ότι Το Ποτάμι έχει ακροατήριο.

  Κεντροαριστερά στο Ποτάμι… | tovima.gr
  Δεν ήταν μόνο η «ψυχανάλυση» της προηγούμενης Κυριακής με τον Στέλιο Ράμφο και τον Σταύρο Θεοδωράκη που έδειξε ότι Το Ποτάμι έχει ακροατήριο. Ηταν το 6,6% των ευρωεκλογών αλλά και οι εκδηλώσεις του κόμματος στην επαρχία. Ο φίλος μου ο Στέφανος, πετυχημένος επαγγελματίας με ανεπτυγμένο πολιτικό αισθητήριο – ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ μια ζωή -, εξεπλάγη όταν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκε στα Τρίκαλα μπροστά σε μια μεγάλη σύναξη φίλων του Ποταμιού σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης – «δεν ξέρω αν ήταν 1.000 άτομα, σίγουρα πάντως ήταν εκατοντάδες». Η έκπληξή του ολοκληρώθηκε όταν είδε ότι στην εκδήλωση  δεν μιλούσε καν ο Σταύρος αλλά κάποια από τα στελέχη του κόμματος…
  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Το Ποτάμι συνεχίζει να έχει ρεύμα. Σε προχθεσινή συνάντηση μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας γνωστός δημοσκόπος έλεγε ότι στην πρόσφατη πανελλαδική μέτρηση που έκανε το κόμμα του σακιδίου συγκέντρωνε 9% ενώ όλα τα γκάλοπ του δίνουν από 5% ως και 10%.
  Πάντως ο κ. Θεοδωράκης δεν φαίνεται να βιάζεται. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κ. Παπούλια ζήτησε να υπάρξει εκλογή του νέου Προέδρου έπειτα από συμφωνία των κομμάτων και οι κάλπες να στηθούν τον Νοέμβριο του 2015, αφού θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα διεθνώς και θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος.
  Η κύρια κριτική που ακούγεται για τον τηλεοπτικό αστέρα-αρχηγό είναι ότι βασίζεται στο επικοινωνιακό του χάρισμα για να προσελκύσει κόσμο, ότι δεν έχει ξεκάθαρη ιδεολογική τοποθέτηση και ότι δανείζεται τις θέσεις του από ‘δώ κι από ‘κεί: για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι κοντά στη ΝΔ, για την αναγκαιότητα του Μνημονίου είναι κοντά στο ΠαΣοΚ, για το κατοχικό δάνειο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ.
  Ασφαλώς ο Θεοδωράκης έχει στήσει το κόμμα γύρω από το «άστρο» του – την άνεσή του με τον φακό, την ατημέλητη εμφάνισή του, τη μελετημένη εικόνα «είμαι ένας από εσάς». Εν τούτοις  έχει σχέδιο και είναι περισσότερο έτοιμος απ’ ό,τι δείχνει. Ηδη οι «κυνηγοί στελεχών» του έχουν βρει τους 100 πρώτους υποψηφίους για τις εκλογικές λίστες, έχει  παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του κόμματός του, ενώ αυτές τις ημέρες έχει καλέσει στην Αθήνα τα 250 τοπικά στελέχη του από όλη την Ελλάδα για τη χάραξη στρατηγικής.
  Μπορεί Το Ποτάμι να αποτελέσει αξιόπιστο εταίρο σε μια μελλοντική κυβέρνηση – να του εμπιστευθεί ο πολίτης την ψήφο του; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Το βέβαιον είναι ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έχει μπουχτίσει από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς και διψάει για νέα άφθαρτα πρόσωπα στην πολιτική. Και όσο η ευρύτερη Κεντροαριστερά αδυνατεί να ανασυγκροτηθεί, όλο και περισσότεροι θα είναι διατεθειμένοι να πέσουν στο Ποτάμι.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο extreme chic σαλέ… Ο πολυέλαιος του 18ου αιώνα είναι το εντυπωσιακότερο αντικείμενο στο κυρίως σαλόνι του «Ultima Gstaad». Οι κρυστάλλινες λεπτομέρειες έτσι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk