Μόνιμες εκπτώσεις στο σουπερμάρκετ

Μόνιμη έκπτωση στα ψώνια τους στο σουπερμάρκετ μπορούν να πετύχουν οι καταναλωτές αντικαθιστώντας στις συναλλαγές τους τα μετρητά με κάρτες, χρεωστικές ή πιστωτικές.

Μόνιμη έκπτωση στα ψώνια τους στο σουπερμάρκετ μπορούν να πετύχουν οι καταναλωτές αντικαθιστώντας στις συναλλαγές τους τα μετρητά με κάρτες, χρεωστικές ή πιστωτικές. Τα νοικοκυριά εκμεταλλευόμενα τα προγράμματα επιβράβευσης που βρίσκονται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορούν να πετύχουν σημαντική ελάφρυνση στον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Οι τράπεζες έχουν συνάψει ειδικές συνεργασίες με επιχειρήσεις από τον κλάδο των υπεραγορών, οι οποίες εξασφαλίζουν ειδικά προνόμια για τους πελάτες τους. Οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προσφέρουν σημαντικά κίνητρα στους κατόχους των καρτών που εκδίδουν, με στόχο την αύξηση της χρήσης του «πλαστικού» χρήματος στις καθημερινές αγορές.
Οι προσφορές


  • Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ΑΒ Plus MasterCard, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τα ΑΒ Βασιλόπουλος. Προσφέρει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης αγορών το οποίο συνδέεται με το πρόγραμμα πιστότητας ΑΒ Plus. Ειδικότερα, οι κάτοχοι της κάρτας κερδίζουν επιπλέον πόντους ΑΒ Plus από όλες τις αγορές σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διπλάσιους πόντους στα ΑΒ, χρησιμοποιώντας τη μαζί με την κάρτα του προγράμματος AB Plus.

Ειδικότερα, κερδίζουν:

  • 1 πόντο ΑΒ Plus για κάθε 10 ευρώ αγορών οπουδήποτε αλλού.
  • 100 πόντους καλωσορίσματος ΑΒ Plus με την πρώτη αγορά.
Οι πόντοι αυτοί αθροίζονται με τους πόντους που έχουν συγκεντρωθεί με το πρόγραμμα ΑΒ Plus. Με τη συγκέντρωση 200 πόντων, ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει μία επιταγή έκπτωσης AB Plus αξίας 6 ευρώ.
  • Η Εθνική Τράπεζα έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα επιβράβευσης Go National για τις πιστωτικές κάρτες της. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνεργάζεται με τα σουπερμάρκετ Carrefour και προσφέρει στους κατόχους των πιστωτικών της καρτών επιστροφή μετρητών 1%, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επόμενες αγορές. Με κάθε συναλλαγή σε οποιαδήποτε από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την τράπεζα οι κάτοχοι των καρτών εξασφαλίζουν κέρδος 1% επί του ύψους της, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενη συναλλαγή σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών. Παράλληλα, τα ιδιωτικά προγράμματα Go National παρέχουν επιπρόσθετο κέρδος που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 20%, ανάλογα με την καμπάνια που ισχύει κάθε φορά. Εκτός όμως από αυτό το κέρδος, ο κάτοχος της κάρτας έχει άμεσες εκπτώσεις στο ποσό που πληρώνει κάθε φορά.
  • H Alpha Bank επιβραβεύει τους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Bonus. Οι κάτοχοι των καρτών συλλέγουν πόντους σε όλες τις αγορές τους, ανεξάρτητα από το πού θα πραγματοποιηθούν, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν στη συνέχεια αποκτώντας προϊόντα και υπηρεσίες από τις συνεργαζόμενες με την τράπεζα επιχειρήσεις.

Αναλυτικότερα, κάθε 1 ευρώ αγοράς αντιστοιχεί σε 4 ή 8 πόντους ανάλογα με την κάρτα στους μεγάλους συνεργάτες της Alpha Bank, 2 ή 4 πόντους στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και 1 ή 2 πόντους οπουδήποτε αλλού. Στη συνέχεια οι πόντοι που συγκεντρώνονται μπορούν να εξαργυρωθούν, μερικώς ή ολικώς, με την αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών με έκπτωση ή χωρίς κανένα τίμημα.

Η τράπεζα συνεργάζεται με τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, στα οποία οι πελάτες της συλλέγουν και εξαργυρώνουν πόντους στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η τράπεζα και η συνεργαζόμενη επιχείρηση επικαιροποιούν τη λίστα με τα προϊόντα που οι πελάτες τους μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν, εξαργυρώνοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό πόντων με την κάρτα τους. Εξάλλου αυτή την περίοδο και ως τις 19 Νοεμβρίου προσφέρεται έκπτωση 20% στον λογαριασμό του σουπερμάρκετ με την εξαργύρωση συγκεκριμένου αριθμού πόντων.

Επιπλέον, η τράπεζα προσφέρει την πιστωτική κάρτα Dynamic American Express®. Με αυτήν ως και τις 15 Νοεμβρίου προσφέρεται 5% επιστροφή μετρητών αποκλειστικά για τις αγορές σε όλα τα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express και Carrefour και 3% επιστροφή μετρητών σε όλα τα υπόλοιπα σουπερμάρκετ.
Ανεξάρτητα από την παραπάνω προσφορά, η Dynamic American Express προσφέρει σε μόνιμη βάση 3% επιστροφή για αγορές σε σουπερμάρκετ και 1,5% επιστροφή για αγορές σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Τα ποσά επιστρέφονται υπό τη μορφή επιταγών που μπορούν να εξαργυρωθούν στις ακόλουθες επιχειρήσεις: όλα τα καταστήματα της εταιρείας Μαρινόπουλος & Carrefour Μαρινόπουλος, Marks & Spencer, Sephora, Hondos Center, AB Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Χαλκιαδάκης.
  • Η Eurobank έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες της. Μέσω αυτού οι κάτοχοι των καρτών ψωνίζοντας σε περισσότερες από 4.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν ευρώ τα οποία αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό επί της αξίας των αγορών που πραγματοποιούνται. Τα ευρώ της επιστροφής υπολογίζονται με βάση το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο πρόγραμμα, επί της αξίας της συναλλαγής. Τα ευρώ που συγκεντρώνονται μπορούν να εξαργυρωθούν με τη μορφή έκπτωσης σε επόμενη αγορά με την κάρτα, πιστωτική ή χρεωστική, στους 12 μεγάλους συνεργάτες του προγράμματος και σε οποιαδήποτε από τις 4.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η τράπεζα έχει συνεργασία με τις ακόλουθες επιχειρήσεις από τον κλάδο των σουπερμάρκετ: Σκλαβενίτης με επιστροφή μετρητών 1%, Βερόπουλος με επιστροφή 4% και Μασούτης με 3%.

Επιπλέον η τράπεζα προσφέρει σε συνεργασία με τα καταστήματα λιανικής Μασούτης την κάρτα Μασούτης Visa. Το πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας επιστρέφει ευρώ επί της αξίας των αγορών ως εξής: 4% κέρδος στα καταστήματα λιανικής Μασούτης (5% ως τις 15/11), 1% κέρδος σε όλες τις αγορές σας στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Τα ευρώ που συγκεντρώνονται εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές, αποκλειστικά στα καταστήματα της αλυσίδας Μασούτης. Επιπλέον παρέχεται με δωρεάν συνδρομή για πάντα.

Επιβράβευση
Δύο τύποι προσφορών

Τα προγράμματα επιβράβευσης που βρίσκονται σε ισχύ επιβραβεύουν τους πελάτες τους με δύο τρόπους:

α) Αμεση έκπτωση.
Οι προσφορές αυτής της κατηγορίας παρέχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης το οποίο δίνεται άμεσα τη στιγμή της αγοράς. Με τον τρόπο αυτόν ο λογαριασμός της κάρτας έρχεται μειωμένος κατά το ποσό της έκπτωσης, χωρίς να χρειαστεί ο κάτοχός της να κάνει καμία άλλη ενέργεια πέρα από τη χρήση της τη στιγμή της αγοράς. Η ευχέρεια αυτή μπορεί να παρέχεται τόσο σε πιστωτικές όσο και σε χρεωστικές κάρτες.

β) Επιβράβευση σε επόμενες αγορές.
Ορισμένα προγράμματα επιβραβεύουν τον κάτοχο της κάρτας, πιστωτικής ή χρεωστικής, σε επόμενες αγορές του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο καταναλωτής βάσει των αγορών του στο σουπερμάρκετ συγκεντρώνει ευρώ ή πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει σε επόμενες αγορές. Οι μεν πόντοι εξαργυρώνονται με αγαθά ή υπηρεσίες, ενώ τα ευρώ αφαιρούνται από το συνολικό ποσό του λογαριασμού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk