Κλειστόν λόγω εκλογών

Μια από τις πρωτοτυπίες του νεοελληνικού συνδικαλισμού είναι η πατροπαράδοτη στάση εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι είτε να πάνε

Κλειστόν λόγω εκλογών | tovima.gr
Μια από τις πρωτοτυπίες του νεοελληνικού συνδικαλισμού είναι η πατροπαράδοτη στάση εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι είτε να πάνε σε κάποια συνέλευση, είτε να κάνουν κάποια πορεία, είτε να ψηφίσουν. Στα ΑΕΙ (τα οποία, όπως μαθαίνω, πάνε από το καλό στο καλύτερο) οι ανοιξιάτικες εκλογές γίνονται αιτία να διακοπούν τα όποια μαθήματα για δυο-τρεις μέρες. Οι πρωτοποριακές ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δεν μπορούσαν να μείνουν πίσω. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, την Τετάρτη (5.11.2014) έκλεισαν και αυτοί τα σχολεία προκειμένου να μπορέσουν οι άνθρωποι να εκτελέσουν το υπέρτατο δικαίωμά τους: να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες σχολεία βρίσκονται κλειδαμπαρωμένα για λόγους που ούτε ίδιος ο σπιρτόζος υπουργός δεν μπορεί να κατανοήσει.
Πού είναι το περίεργο; Ότι κανείς από αυτούς τους συνδικαλιστές δεν σκέφτηκε πως αντί να κλείνουν τα σχολεία μεσοβδόμαδα, θα μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν Κυριακή; Όχι! Η Κυριακή είναι μια ιερή μέρα επειδή οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεκουράζονται. Το περίεργο είναι ότι αυτοί οι αγαθοί συνδικαλιστές έκλεισαν τα σχολεία μόνο μία μέρα! Κανονικά έπρεπε να κλείσουν τρεις μέρες. Πρώτη μέρα: ψυχική προετοιμασία. Δεύτερη μέρα: ψηφοφορία. Τρίτη μέρα: αποτοξίνωση. Ας το ξανασκεφτούν. Ποτέ δεν είναι αργά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk