• Αναζήτηση

Συναγερμός στο Μάλι με δύο ύποπτα κρούσματα του Έμπολα

Δύο άτομα εξετάζεται εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Μάλι, αφού ήρθαν σε επαφή με ένα δίχρονο κορίτσι που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα από την ασθένεια. Φόβοι για εξάπλωση του ιού, καθώς δεκάδες άτομα τα οποία φέρεται να ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Δύο άτομα εξετάζεται εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στο Μάλι, αφού ήρθαν σε επαφή με ένα δίχρονο κορίτσι που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα από την ασθένεια.

Φόβοι για εξάπλωση του ιού, καθώς δεκάδες άτομα τα οποία φέρεται να ήρθαν σε επαφή με το κορίτσι, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιδημιολογική έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του νηπίου από την Γουινέα στο Μάλι μαζί με την γιαγιά του, την πεντάχρονη αδελφή του και τον θείο του και δείχνει ότι ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους συνολικά, 57 εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από τις δεκάδες επαφές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα, οι πέντε θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα, ωστόσο τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά σε τρεις περιπτώσεις, οπότε εκκρεμούν ακόμα δύο.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk