Κομισιόν: Βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη τον Οκτώβριο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Βελτίωση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη τον Οκτώβριο σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, μετά από τέσσερις μήνες στασιμότητας ή μείωσης ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ των 28. Στην ευρωζώνη ανήλθε στις 100,7 μονάδες, έναντι 99,9 το Σεπτέμβριο, ενώ στην ΕΕ ανήλθε στις 104 μονάδες , από 103,5 μονάδες το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα ανήλθε τον Οκτώβριο στις 102,2 μονάδες, από 99,3 μονάδων του Σεπτεμβρίου.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας οφείλεται στην αύξηση των προσδοκιών που κατεγράφη στις υπηρεσίες και στο λιανικό εμπόριο, αλλά και στην μείωση των αρνητικών προβλέψεων για την εξέλιξη των εργασιών σε βιομηχανία και κατασκευές. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε, καθώς από τις -55,8 μονάδες το Σεπτέμβριο, οι αρνητικές γνώμες περιορίσθηκαν στις -50,9 μονάδες.

Τέλος, στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέδειξαν πως τον Οκτώβριο βελτιώθηκε και ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος στη ζώνη του ευρώ από τις 0,02 μονάδες το Σεπτέμβριο στις 0,05 μονάδες. Σύμφωνα με την Κομισιόν οι προσδοκίες για την παραγωγή και τις εξαγωγές ήταν καλύτερες, ενώ αμετάβλητές παρέμειναν οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk