Ο ΠΙΣ στηρίζει τα αιτήματα των γιατρών του ΠΕΔΥ

«Χωρίς γιατρούς και αναβάθμιση της λειτουργία τους, ασφαλής και αξιοπρεπής περίθαλψη δεν μπορεί να υπάρξει», δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

«Χωρίς γιατρούς και αναβάθμιση της λειτουργία τους, ασφαλής και αξιοπρεπής περίθαλψη δεν μπορεί να υπάρξει», δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Όπως τονίζουν, στηρίζουν τη λειτουργία ενός ισχυρού Δημόσιου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας με σκοπό την ασφαλή περίθαλψη των πολιτών, παράλληλα όμως και τα δίκαια αιτήματα των ιατρών του ΠΕΔΥ, «… προκειμένου μετά από τόσα χρόνια εργασίας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας να μην εγκαταλείψουν βίαια την εργασία τους, με απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων αρκετών χρόνων».
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ κ. Α. Βοζίκη.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν το θέμα της κατάρτισης και της εφαρμογής των νέων συμβάσεων για τις ιατρικές επισκέψεις και τις διαγνωστικές πράξεις από το 2015. Προσδιορίσθηκε συνάντηση Επιτροπής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για την Παρασκευή 31.10.2014, προκειμένου με χρονικό ορίζοντα το τέλος του Νοεμβρίου, να αποφασιστούν και να σχεδιασθούν οι νέες συμβάσεις.
Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ θεωρούν ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων της 18ης Αυγούστου για τις διαγνωστικές εξετάσεις (ανακοίνωση του ατομικού πλαφόν ανά πάροχο, guidelines, rebate, κ.λπ.) δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στους παρόχους των διαγνωστικών εργαστηρίων και των κέντρων. Επίσης, ακυρώνει στη πράξη κάθε συμφωνία που έχει συναφθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία