Νέες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν εκ νέου σήμερα στις 11.00 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), συνεχίζοντας τις αντιδράσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η νέα πρυτανική αρχή για την ασφάλεια του ιδρύματος.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν εκ νέου σήμερα στις 11.00 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), συνεχίζοντας τις αντιδράσεις για τα μέτρα που λαμβάνει η νέα πρυτανική αρχή για την ασφάλεια του ιδρύματος.
«Κόκκινο πανί» για τους εργαζομένους είναι είναι η απόφαση του νέου πρύτανη κ. Θεόδωρου Φορτσάκη να εφαρμόσει σύστημα ελέγχου για την είσοδο στους χώρους του πανεπιστημίου.
Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν την πρυτανεία, ώστε να μην επιτραπεί σε φοιτητές να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ, η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στους εργαζόμενους του κτηρίου και μόνο κατά τις ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους.
Χθες τελικά φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, γεγονός που εκπρόσωποι του Ιδρύματος χαρακτήρισαν ως «ανεξέλεγκτη είσοδο» ατόμων που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο.
Αναφορικά με τη φύλαξη των χώρων του Ιδρύματος ο Σύλλογος διερωτάται «ποια ανάγκη υπαγόρευσε τη δαπάνη 3.400.000 ευρώ για εταιρείες σεκιούριτι για διάστημα δύο ετών, ενώ ακόμα οι απολυόμενοι φύλακες του Ιδρύματος δούλευαν κανονικά;».
Διερωτάται επίσης ποια ακριβώς ανάγκη υπαγορεύει τη μεγάλη αύξηση του ποσού αυτού προσεχώς, ώστε να φυλαχθούν και οι υπόλοιποι χώροι του ΕΚΠΑ στο πρότυπο της πρυτανείας (Πανεπιστημιούπολη, Ιατρική, Νομική και λοιπά κτήρια του κέντρου, ΤΕΦΑΑ, κ.α.).
«Σε ένα υποχρηματοδοτούμενο ΑΕΙ 3.400.000 ευρώ δε χρειάζονταν πουθενά αλλού; Ούτε για προσωπικό, ούτε για έρευνα, ούτε για υποδομή, ούτε για λειτουργικά έξοδα;», συμπληρώνει.

Στο χώρο της πρυτανείας ομάδα φοιτητών


Να σημειωθεί ότι διανυκτέρευσαν στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών οι φοιτητές που μπήκαν χθες Δευτέρα στο χώρο της πρυτανείας συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε ο κ. Φορτσάκης.

Οι φοιτητές που συνεδρίασαν στην αίθουσα της Συγκλήτου χθες δεν αποχώρησαν στην συνέχεια από το Ίδρυμα, αλλά παραμένουν εκεί χωρίς όμως να παρεμποδίζουν τους διοικητικούς υπαλλήλους στη δουλειά τους.

Οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος μελετούν τρόπους επίλυσης της κρίσης και αποχώρησης των φοιτητών από τον χώρο του κτιρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk