Tην υλοποίηση του συνόλου των αιτημάτων μετεγγραφών των σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού αποφάσισε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι σχετικοί πίνακες σπουδαστών ΑΕΝ που μετεγγράφονται (117 πλοίαρχοι – 52 μηχανικοί) είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΥΝΑ .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δίνεται έτσι η δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να διεκδικήσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση ως αξιωματικοί ΕΝ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η πλειοψηφία των συγκεκριμένων αιτημάτων αφορούσε οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης λαμβάνεται υπόψη η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, καθώς και η οικονομία πόρων του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης λόγω μεταφοράς σπουδαστών στην εξωτερική φοίτηση».
Με την εν λόγω απόφαση, ειδικότερα, εγκρίνονται και τα 169 αιτήματα μετεγγραφής που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και αφορούν σπουδαστές α’, β’ και ε’ εξαμήνου των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) για το εκπαιδευτικό έτος 2014-15. Επισημαίνεται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν και οι μετεγγραφές για τους νεοεισαχθέντες σπουδαστές.