Η φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, θέματα εποπτείας του κλάδου και αναπτυξιακά κίνητρα που μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών στα γραφεία της ένωσης στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πρώτη επαφή που πραγματοποιούν οι δύο πλευρές μετά την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Oι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στους ρυθμούς του solvency II περνώντας από το στάδιο των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και μετάβασης στο νέο εποπτικό περιβάλλον.

Αλλωστε, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και CEO της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών που διοργανώνει η ΕΑΕΕ στην Ύδρα ανέφερε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταξη σε αυτό το καινούργιο εποπτικό περιβάλλον απαιτεί χρόνο, χρήμα, κεφάλαια και πολλή δουλειά εκ μέρους μας».

Σύμφωνα με το ίδιο, «η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά υποστηρίζει τις πράξεις του solvency II, που στόχο έχουν να αυξήσουν την προστασία των κατόχων ασφαλιστηρίων, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να εφαρμόσουν νέους υψηλούς κανόνες εποπτείας στην αγορά μας».