«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στον εισαγγελέα Εφετών Π.Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, που κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για ένα τέτοιο γεγονός και πρόσθεσε:

«Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση, που ταράζει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής».

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ θα κληθούν επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν καταθέσει ήδη ο διευθυντής της εφημερίδας Κontra News Αιμίλιος Λιάτσος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.