Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας βράβευσε την Τετάρτη, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του υπουργείουΔημόσιας Τάξης.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Σάλλα για τη συνολική προσφορά του Ομίλου, προς την Ελληνική Αστυνομία, την τελευταία πενταετία, ύψους 1.692.194 ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το συγκεκριμένο ποσό έχει διατεθεί για την αγορά 95 μοτοσικλετών, 550 αλεξίσφαιρων γιλέκων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ενώ τελευταία προσφορά του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αξιοποιήθηκε για την απόκτηση 10 οχημάτων τύπου τζιπ, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Ο κ. Κικίλιας, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πραγματικά, εκ μέρους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου. Δεν είναι μόνο η χρηματική αξία της δωρεάς, αλλά κυρίως το μήνυμα που αυτή η ενέργεια εκπέμπει προς την κοινωνία. Τέτοιου είδους προσφορές αποδεικνύουν τι μπορεί να επιτευχθεί -ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης- όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να στηρίξει τις ανάγκες και τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, η δωρεά αυτή αποτελεί καταρχήν μία πράξη στήριξης της προσπάθειας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, άρα επί της ουσίας, μία πράξη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής».
Ο κ. Σάλλας, από την πλευρά του τόνισε: «Όλοι αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια το έργο και η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συντελέσει σε καθοριστικό βαθμό, τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, κάτι το οποίο, με δεδομένη την κρίσιμη συγκυρία, έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία. Σας ευχαριστούμε για αυτά που κάνετε και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι δίπλα σας».
Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Τσακνάκης Δημήτριος, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Παπασπύρου Σπυρίδων, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Τσουβάλας Κωνσταντίνος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεωργόπουλος Ηλίας, οι Προϊστάμενοι Κλάδων, καθώς και Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου.