Στις συνομιλίες του Ιράν με τους Έξι για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «δεν συζητείται παράταση», διαμηνύει η Ουάσινγκτον, μετά από σχετικό υπαινιγμό που άφησε η Μόσχα πριν τη νέα συνάντηση στη Βιέννη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ιράν, Τζον Κέρι και Τζαβάντ Ζαρίφ, και η Κάθριν Άστον της ΕΕ επιστρέφουν στο τραπέζι της Βιέννης. Στις συνομιλίες έχει τεθεί προθεσμία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Reuters ανέφερε πως «δεν συζητούμε παράταση ή τίποτε τέτοιο». «Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 (Νοεμβρίου)».

Νωρίτερα, ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου» και είπε με νόημα ότι «η ημερομηνία δεν είναι ιερή».

Το ίδιο το Ιράν βάζει στο κάδρο και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή, λέγοντας πως συμφωνία για τα πυρηνικά «μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της Τεχεράνης απέναντι στο συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών».