Ο δρόμος για την Κόλαση

Ο δρόμος για την Κόλαση | tovima.gr

Η ομιλία του Ι. Δραγασάκη στη Βουλή ξεσήκωσε σάλο για όσους υπαινιγμούς διατύπωσε περί επιχειρηματιών, μεγαλοεκδοτών και «φίλων του Πρωθυπουργού» που ακυρώνουν νόμους με ένα τηλεφώνημα.

Η ομιλία του Ι. Δραγασάκη στη Βουλή ξεσήκωσε σάλο για όσους υπαινιγμούς διατύπωσε περί επιχειρηματιών, μεγαλοεκδοτών και «φίλων του Πρωθυπουργού» που ακυρώνουν νόμους με ένα τηλεφώνημα.
Λάθος! Διότι ο Δραγασάκης είπε στην ομιλία του κάτι πολύ πιο χοντρό.
Είπε συγκεκριμένα: «Δεν μπορείτε να αποσταθεροποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα. Αυτό είναι το πρόβλημά σας. Είστε παγιδευμένοι. Οταν μιλάτε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (…) τότε υπονομεύετε εσείς τη σταθερότητα της χώρας».
Ομολογώ ότι δεν πίστευα στα αφτιά μου. Αν δεν απατώμαι είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που ένα κόμμα ταυτίζει τον εαυτό του με μια χώρα.
Ακόμη χειρότερα. Είναι νομίζω η πρώτη φορά σε καθεστώς δημοκρατίας που όσοι απλώς «μιλούν» εναντίον ενός κόμματος κατηγορούνται ότι υπονομεύουν τη σταθερότητα της χώρας!..
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι στο όνομα της χώρας να τους κλείσουν το στόμα.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε ο Δραγασάκης αλλά όσα είπε είναι βαριές κουβέντες. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι
αποτελούν την επιτομή του ολοκληρωτισμού.
Σε καμία δημοκρατία δεν μπορεί τα συμφέροντα ενός κόμματος να ταυτίζονται με τα συμφέροντα της χώρας. Τα κόμματα εκπροσωπούν απλώς τις ιδέες τους και τους ψηφοφόρους τους – τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο…
Σε κανένα δημοκρατικό καθεστώς δεν θεωρούνται υπονομευτές της χώρας όσοι συμβαίνει να μιλούν εναντίον ενός κόμματος – διαφορετικά το κόμμα θα αποκτούσε το δικαίωμα να μη μιλάει κανένας εναντίον του…
Ολα αυτά είναι αντιλήψεις που παραπέμπουν ευθέως σε μονοκομματικά καθεστώτα, τα οποία μπορεί κάποτε να
ενέπνευσαν όσους πέρασαν από το ΚΚΕ αλλά τώρα έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την Ιστορία.
Ούτε θέλω να πιστέψω ότι παρόμοιες αντιλήψεις οδηγούν στον «αποκλεισμό» του Αδ. Γεωργιάδη (κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του μεγαλύτερου κόμματος της Βουλής, μην το ξεχνάμε…) από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δημοκρατία, βλέπετε, δεν υπάρχει επιλογή συνομιλητών. Ολοι συνομιλούν μεταξύ τους και τελικά ο λαός κρίνει.
Διότι όλοι οι συνομιλητές νομιμοποιούνται από την ίδια τη δημοκρατία και δεν χρειάζονται ούτε την αποδοχή ούτε την έγκριση των πολιτικών αντιπάλων τους.
Διαφορετικά είναι τα πρώτα βήματα στον δρόμο για την Κόλαση τα οποία (μου αρέσει πάντα να υπενθυμίζω…) είναι στρωμένα με καλές προθέσεις.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk