Θετικά αποτιμά το υπουργείο Εσωτερικών την πορεία του προγράμματος για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ, αφού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είχαν ενταχθεί σε αυτό 2827 υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναζητούσε, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων 3000 εργαζομένους στους ΟΤΑ για μετακίνηση σε άλλες θέσεις, όπου υπάρχει ανάγκη κάλυψης αναγκών.
Αναφερόμενος στα στοιχεία που έχουν σταλεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, o Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αργύρης Ντινόπουλος ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2014 συμμετείχαν στην εθελοντική αυτοδιοικητική κινητικότητα 961 εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε αυτούς προστέθηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ακόμη 1866, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 2827.
Όπως είπε «όχι μόνο πιάσαμε το στόχο αλλά ευελπιστούμε ότι μπορούμε να τον ξεπεράσουμε γιατί οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύθηκαν και άκουσαν τις διαβεβαιώσεις μας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση απόλυσης και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Εμείς στο μεταρρυθμιστικό έργο απαντάμε με στοιχεία».