Την Αμφίπολη το 2015 θα επισκεφτεί αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής

Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης μέσα στο 2015, ύστερα από σχετικές προτάσεις των ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη εκ μέρους της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Θεόδωρου Ζαγοράκη εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης μέσα στο 2015, ύστερα από σχετικές προτάσεις των ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη (Το Ποτάμι) εκ μέρους της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Θεόδωρου Ζαγοράκη (ΝΔ) εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΕΚ θα απαρτίζεται από ευρωβουλευτές και πολιτικά στελέχη όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΕΚ.

Η έγκριση των δύο προτάσεων έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης εντός του 2015, ως επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την απόφαση για επίσκεψη την Αμφίπολη, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επίσκεψη των ευρωπαίων φίλων μας αυτή είναι μια ευκαιρία για την χώρα μας να θυμίσει ότι παραμένει ένας τόπος πολιτισμού που έχει ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πέρα πάντως από τη μεγάλη σημασία των ανασκαφών, η Επιτροπή Πολιτισμού που έχει να έρθει στην Ελλάδα από το 2007, ελπίζουμε ότι θα διαπιστώσει ότι και οι εκφράσεις του πολιτισμού στην Ελλάδα έχουν επίσης πληγεί από τις σκληρές και άδικες οικονομικές συνθήκες, που έχουν επιβληθεί στην χώρα μας με τη συμμετοχή και των ευρωπαϊκών θεσμών. Επαναλαμβάνω συχνά και στην Ευρωβουλή ότι ο πολιτισμός στην Ελλάδα αξίζει μια άλλη πολιτική αντιμετώπιση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk