ΕΛ.ΑΣ.:Στη δημοσιότητα το ονοματεπώνυμο και η φωτογραφία του συλληφθέντα στον Βύρωνα

Τα στοιχεία του 30χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα έχοντας στην κατοχή του προσχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων γνωρίζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Τα στοιχεία του 30χρονου που συνελήφθη στον Βύρωνα έχοντας στην κατοχή του προσχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων γνωρίζει πλέον η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Στις 18:30 της Παρασκευής ανακοινώθηκε από την Αστυνομία το ονοματεπώνυμό του ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του νεαρού. Πρόκειται για τον Σταμπούλο Αντώνη, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική. Στις 10 το πρωί της Κυριακής θα οδηγηθεί στο ειδικό εφέτη ανακριτή για να απολογηθεί.
Ο συλληφθείς παρέμενε σιωπηλός απέναντι στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Στο μόνο άτομο με το οποίο είχε συνομιλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δικηγόρος κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά την υπεράσπισή του, ενώ δεν ανέφερε τα στοιχεία του ούτε στον εισαγγελέα στον οποίο οδηγήθηκε.
Ο 30χρονος – όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες – ο οποίος είναι αρκετά γυμνασμένος αντιστεκόταν στους αστυνομικούς που επιχειρούσαν να τον φωτογραφίσουν, καθώς θεωρούν ότι εάν δινόταν στη δημοσιότητα η φωτογραφία του θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία για την ταυτότητά του, αλλά και για χώρους όπου μπορεί να βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ο 30χρονος κατοικούσε λίγα μέτρα μακρυά από το σπίτι στο οποίο, διέμεναν οι Μαζιώτης και Ρούπα, στο Μαρούσι. Ο πατέρας του είναι πολιτικός μηχανικός ενώ είχε γραφείο στην λ. Αλεξάνδρας. Παράλληλα μέσα από την εξέταση των αποτυπωμάτων του προέκυψε ότι δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για κάποιο αδίκημα.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Δ. Τσακνάκης «το άτομο αυτό συνελήφθη και κατηγορείται, για αντίσταση, απείθεια, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διακεκριμένη κλοπή – δηλαδή τη κλοπή του αυτοκινήτου Nissan πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού – εννοούμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπάλληλος security της Τράπεζας της Ελλάδος, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών».
Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στον Βύρωνα όπου κατευθύνονταν ο 30χρονος βρέθηκαν: σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη που στερεώνουν την σχάρα, καθώς και κλειδιά από το Nissan Sunny που είχε κλαπεί στις 3 προς 4 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχάρα και τα υπόλοιπα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και του επεστράφησαν.
Επιπλέον ερμηνεύοντας τις κώδικες ονομασίες «τάπερ, ποδήλατα και λουκάνικα» και εξετάζοντας τις σημειώσεις του 30χρονου οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα τρομοκρατικά χτυπήματα θα γίνονταν με παγιδευμένα οχήματα με οξυγόνο και ασετυλίνη και ισχυρές βόμβες για την ολική πυροδότηση τους με τηλεχειρισμό. Παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας όπως στο «χτύπημα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται ικανοποιημένα που απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα περίπου 48 ώρες πριν την πραγματοποίηση του, αλλά παράλληλα βρίσκονται σε συναγερμό καθώς στο γκαράζ του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά οπότε ακόμη δεν έχει βρεθεί η γιάφκα της νέας γενιάς του Επαναστατικού Αγώνα που επρόκειτο να «χτυπήσει» τα γραφεία τα Νέας Δημοκρατίας στην εκδήλωση που θα γινόταν ανήμερα των «γενεθλίων» της, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και γραφεία γνωστών εταιρειών.
Όπως έγινε γνωστό η «πρόβα τζενεράλε» ορίζονταν για τις 3 Οκτωβρίου και το «χτύπημα» την επομένη, 4 Οκτωβρίου.
Μάλιστα ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ είπε ότι είχε χρονομετρηθεί η απόσταση από τη Λ. Αμφιθέας προς το γκαράζ (16΄). Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk